Mötesplatsens program snart klart

Den tredje programrådsdagen för Mötesplats Offentliga Affärer gick av stapeln på måndagen (21 mars) i Stockholm. Ett 20-tal deltagare från Hexanovas/Offentliga Affärers partners slöt upp, flertalet fysiskt och några digitalt. Inom kort kommer hela programmet att avslöjas.

Bland deltagarna i programrådet finns både myndigheter, advokatbyråer, konsulter, utbildare och inflytelserika ramavtalsupphandlare, som Kammarkollegiet, Statens inköpscentral, Inköp Göteborg, Gästrike Återvinnare och AffärsConcept. Flera kvalificerade och välkända advokater från Cirio, Moll Wenden och Foyen deltar också.

Arbete pågår. Några av deltagarna i programrådet på möte i Stockholm.

Säkerhet i upphandling
Att ha koll på säkerheten när man upphandlar och sluter avtal blir en nyckelfråga på Mötesplats Offentliga Affärer 2022 i höst. Inte minst mot bakgrund av att kinesiska aktörer letar sig in på den svenska marknaden och vinner upphandlingar.

Andra fokusområden i år är ledarskap, samverkan, digitalisering, systemstöd, lagar och regelverk. Självklart pratas det även om hållbar upphandling, offentliga affärer i praktiken och mycket, mycket mer.

Fria diskussioner
Innan allt är klart och hela pusslet lagt är diskussionerna fria och öppenhjärtiga. På den tidigare två programrådsmötena har deltagarna sprutat fram idéer och förslag, närmast en form av brainstorming. Sedan kokas allt ner till ett konkret program med inslag i plenum, seminariespår, unconference, festligheter och priser.

Ett spännande inslag som det spånas kring är en panel av ”Upphandlingsspanare” som ska pejla vad som rör sig i tiden. Mer om det längre fram.

Boka redan nu 7-8 september i kalendern! Läs mer här: https://motesplatsoffentligaaffarer.se/

Texten uppdateras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *