Ny chef på Statens inköpscentral

Anna Clara Törnvall Wittgren är nytillträdd chef för Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet, efter Agneeta Anderson.

Det meddelas i ”Aktuellt från Statens inköpscentral” den 10 september 2018. Anna Clara är jurist och har fram tills nu varit verksam vid Försvarets materielverk (FMV) som chef för Marknad och inköp.
OFFENTLIGA AFFÄRER ställde några frågor till Anna Clara Törnvall Wittgren.
Hur känns det att byta jobb och gå från en tung specialiserad aktör i försvarsbranschen till en statlig inköpscentral som är mer av generalist på marknaden?
– Det känns roligt och utvecklande. Både FMV och Kammarkollegiet Statens inköpscentral (SIC) har spännande och viktiga uppdrag – bytet är en blandning av bekant och nytt för mig då båda verksamheterna är tunga aktörer inom offentlig upphandling, men med helt olika kundytor och i många delar olika leverantörsmarknader.
Du är jurist i grunden. Vad betyder det för ditt nya uppdrag?
– Jag tror att min juristbakgrund, både som tidigare upphandlare och i olika chefsroller i en upphandlingsorganisation, har varit och kommer att vara till nytta. Upphandlingen är regelstyrd och utmaningen är att hitta de goda och kreativa lösningarna inom ramen för regelverket och vara trygg med det. Där har jag haft och har fortsatt som mål att vara ett stöd till mina medarbetare.
Kommer det att ske väsentliga förändringar i verksamheten framöver?
– Det finns idag inga beslut om att genomföra några större omstruktureringar av eller förändringar i SIC:s uppdrag. Jag kommer in i en väl fungerande verksamhet med kompetent personal så fokus kommer att vara på vidareutveckling för att säkerställa att SIC fortsatt är relevant och efterfrågad, både av våra kunder och leverantörer.
Vad gör du helst när du är ledig från jobbet? (fritidsintressen, resor, kultur, m.m.)?
– Det blir mycket umgänge med familjen men jag gillar att träna och rider också, efter ett sent väckt hästintresse, några gånger i veckan. När det blir tid över, tyvärr alltför sällan, är jag en kulturell allätare – böcker, film eller teater i alla former.
OFFENTLIGA AFFÄRER önskar lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.