Skärpt representation i Malmö

Förmånskulturen i Malmö stad har skärpts efter en uppmärksammad granskning som Sydsvenskan genomfört. I dag är alkohol, med några undantag, förbjudet vid internrepresentation.
– Signalvärdet i den nya policyn är att det är alkoholfritt som gäller, säger Jan-Inge Ahlfridh, vd för Malmö Stadshus AB, till Sydsvenskan.

Utlandsresorna tycks ha blivit för många och för vidlyftiga i Malmö efter allt som framkommit sedan tidningen granskat utlandsbesök gjorda mellan 2012 och 2017 till en kostnad av mer än åtta miljoner kronor.
Tidningen avslöjar att städer som Barcelona, Rotterdam, Berlin, Genève och Wolfsburg har besökts när Malmös kommunala bolagstoppar gjort tjänsteresor utomlands. Journalisterna följde tjänstemännens spår genom att granska kvitton. Bland utgifterna syns ”resor med lyxhotell, flakvis med öl, helrör med sprit och alkoholkonsumtion från lunch till midnatt. Allt betalat av Malmöborna och skåningarna.”

Krogar och spritbutiker
År 2016 åkte till exempel 14 personer från Parkering Malmö på en tjänsteresa till Rotterdam. På resan förekom besök på dyra restauranger och inköp på spritbutiker. Slutnotan för två nätter i den nederländska staden blev 163 000 kronor.
En annan gång reste Malmöpolitiker och företrädare för kommunala Visab till tyska Wolfsburg. Resan var arrangerad av Volkswagen och ombord på färjan köptes bland annat två flak starköl och två flaskor sprit. På kvittot angavs ”bussförtäring”. Senare under samma resa gjordes ett restaurangbesök där det förutom mat också konsumerades 35 glas alkohol till ett pris av 6 200 kronor.
Källor: Sydsvenskan och Aftonbladet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.