SOI utsåg Årets inköpare

Mirja Saarväli, upphandlingschef i Eskilstuna kommun, är Årets Inköpare. Hon fick ta emot utmärkelsen under tisdagskvällens middag på SOI:s årsdagar 2018 i Jönköping.
Mirja Saarväli tilldelas utmärkelsen ”för att i rollen som upphandlingschef bedrivit ett övergripande och målmedvetet arbete för att lyfta inköp till en strategisk nivå i sin organisation.” Det rapporteras på SOI:s hemsida.
OFFENTLIGA AFFÄRER var på plats när en omtumlad upphandlingschef helt oförberedd fick kliva upp på scenen och ta emot diplom och check på tio tusen kronor. Applåderna dånade och Mirja tackade alla för utmärkelsen som hon tillägnade alla sina medarbetare och den framsynta ledningen i kommunen.
Med Mirja i spetsen har kommunen utvecklat en långsiktig modell för styrning och samverkan mellan tjänstemän och politiker. ”Genom fokus på inköp som ett strategiskt verktyg för samhällsutveckling och effektivitet är Eskilstuna kommun ett föredöme för resten av Sverige. Mirja Saarväli är därför en välförtjänt vinnare av Årets inköpare 2018”, framhåller Sveriges Offentliga Inköpare.
Stimulera och belöna
Årets inköpare utses ”för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar i SOI, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen”.
Utmärkelsen Årets inköpare har delats ut sedan 1995 och vinnaren tillkännages enligt traditionen alltid på SOI:s årskonferens.

Började inom telekom
Mirja Saarväli har omfattande erfarenhet av offentlig upphandling. Hon startade sin karriär inom telekomindustrin men valde hösten 2003 att gå över till offentlig sektor. Sedan januari 2015 är hon upphandlingschef i Eskilstuna kommun vilket även innefattar ansvar för kommunens e-handel, kostsamordning och stadsjurister.
”Jag drivs av att se ständiga förbättringar och betraktar det som en förmån att få jobba i en kommun som etablerat ett processorienterat arbetssätt i alla verksamheter”, har Mirja sagt till arrangören av Upphandlingsdagarna.
Bilden: Mirja Saarväli. Foto: SOI.
Nästa gång priset delas ut är på Sveriges Offentliga Inköpares årskonferens år 2019 som äger rum i Uppsala 3-5 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.