Anna-Karin Hatt ny vd på Almega

Anna-Karin Hatt blir vd för Almega och förbundsdirektör för Almega Tjänsteförbunden och tillträder den 15 augusti 2015. Hon kommer närmast från uppdraget som IT- och energiminister i Alliansregeringen.
– Jag är väldigt glad över att jag idag har fått förtroendet att, från och med den 15:e augusti, bli ny VD för Almega, den ledande organisationen, och den tydligaste rösten, för tjänsteföretagen i Sverige, säger Anna-Karin Hatt.
Hon pekar på att Almegas viktiga uppgift är att bana väg för tjänsteföretagen, vars betydelse växer både i Sverige och globalt. Idag samlar Almega nästan 11 000 tjänsteföretag, som i sin tur står för mer än 570 000 jobb, vilket gör tjänsteföretagen till en viktig och allt viktigare del av svenskt näringsliv.
Anna-Karin Hatt efterträder Jonas Milton som lämnar sitt uppdrag i Almega efter drygt 30 år, varav de senaste 13 som vd. Jonas kommer att fokusera på styrelseuppdrag och rådgivningsverksamhet och kvarstår som seniorrådgivare till Almega under avtalsrörelsen 2016.
Jag ser väldigt mycket fram emot att, tillsammans med duktiga Almega-förbund och många duktiga medarbetare, få bidra till att ännu tydligare sätta tjänsteföretagens viktiga roll och samhällsnytta på kartan och till att hitta lösningar på arbetsmarknads- och företagarfrågor som gör det lättare för tjänsteföretagen att verka och växa, och samtidigt bidra till tillväxt och sysselsättning!
Anna-Karin Hatt har bland annat varit stabschef för Centerpartiets partiledarstab, statssekreterare i Statsrådsberedningen och de fyra senaste åren statsråd. Hon har även varit vice vd på pr-byrån Kind & Partners AB, ledarskribent, och vd för Didaktus hälso- och sjukvårdsutbildningar AB.
Håkan Bryngelson, ordförande i Almega, uttrycker i ett pressmeddelande glädje över att organisationen får en erfaren och respekterad ledare för Almega.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *