Grattis Årets Trygghetsskapare!

På onsdagskvällens bankett utsågs vinnaren av utmärkelsen Omfamningen till Årets Trygghetsskapare. Det blev Cecilia Ljung, folkhälsochef på folkhälsoförvaltningen i Karlskoga/Degerfors kommuner och Kenneth Sundqvist, lokal polis.
– Vi är oerhört glada och stolta, i båda kommunerna. Detta kommer att generera mycket av inspiration och energi, sade en tagen Cecilia Ljung, på plats i Malmö för att ta emot priset.
Cecilia Ljung, folkhälsochef.
OFFENTLIGA AFFÄRER gratulerade henne och fick även via mobiltelefon en kort pratstund med polismannen Kenneth Sundqvist som tackade för priset och menade att det kommer att betyda mycket för alla som jobbat med de insatser som nu premieras.

O.A: Vad betyder priset Omfamningen och att bli utsedd till Årets Trygghetsskapare?
Cecilia Ljung:– Det är ett erkännande av att det brottsförebyggande arbetet som bedrivs i Karlskoga och Degerfors är på rätt väg: mot nollvision mot brott.
– Jag är stolt, glad, överväldigad och tacksam för priset som jag tog emot tillsammans med kommunpolis Kenneth Sundkvist, som inte kunde vara på plats i Malmö. Priset innebär ny kraft och skärpt fokus på det fortsatta arbetet för ökad trygghet och nollvisionen mot brott.

Långsiktigt trygghetsarbete
Motiveringen lyder: ”Genom vinnarens insats har arbetet med ett långsiktigt trygghetsarbete prioriterats.  Arbetet med vidareutbildning genom konferenser och dialogmöten har genererat ett samarbete med universitet för att ytterligare höja kunskapsnivån och förståelsen hos förtroendevalda och medarbetare i kommunerna. Det finns inga genvägar till en ökad trygghet men vinnarna har visat att de är beredda att göra jobbet.”
Det var vid bankettens slut som Trygg & Säkers moderator Anneli Egestam tillsammans med Urban Nilsson, Hexanova/Offentliga Affärer med flera äntrade scenen för prisutdelning. Förra årets vinnare Norrtälje kommun var företrädd av Marita Bertilsson som menade att priset varit till stor fördel.

Martin Hårsmar (M), ordf. i folkhälsonämnden och Cecilia Ljung, vinnaren av Omfamningen, tillsammans med polismannen Kenneth Sundqvist. 
Samsyn och samarbete
Projektet i Degerfors och Karlskoga handlar om att via det lokala Brottsförebyggande Rådet skapa förutsättningar för samsyn och samarbete för ökad trygghet på ett strategiskt, systematiskt och långsiktigt sätt. Detta har tydliggjorts i kommunernas samverkansöverenskommelser och medborgarlöften. Projektperioden har rundats av med en konferens för att stärka det lokala brottsförebyggande arbetet genom att stärka användarkompetensen och förståelsen kring varför människor begår brottshandlingar, men även lyfta situationell handlingsteori.
Bred uppslutning
Målgrupper var politiker, ledning och verksamhet i Karlskoga och Degerfors kommuner med bolagen, Polisområde Örebro, Region Örebro län, och representanter i Lokala brottsförebyggande rådet i Örebro län. Huvudtalare var forskare Per-Olof H Wikström, Cambridge universitet och Utredare BRÅ – Linda Lindblom. Inledningsanförande gjordes av landshövding Maria Larsson, regionpolismästare Dan Persson och Kommunalrådet i Karlskoga kommun, Ingalill Andersson.
Läs gärna Cecilia Ljungs krönika i Karlskoga Tidning:
https://www.karlskogatidning.se/2019/08/29/en-hyllning-till-uppstart-och-nystart-med-energi/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *