Civilministern talar om innovationsupphandling

Civilminister Ardalan Shekarabi är en av talarna på ett halvdagsseminarium i Malmö i början av juni.
Arrangör är Region Skåne med Louise Strand i spetsen. Hon är inköpsdirektör i Region Skåne och medlem i Offentliga Affärers/Hexanovas programråd för Upphandlingsdagarna. Dessutom medverkar hon som en av sex medverkande i den avslutande paneldebatten.
Paneldebatten har rubriken ”Vad väntar vi på?”. Bakgrunden är att offentlig sektor och näringsliv är överens om innovationsupphandlingens potential. Så vad behövs då för att skapa de bästa förutsättningarna?
Förutom Ardalan Shekarabi och Louise Strand medverkar i paneldebatten även Amela Hodzic (S), regionråd med ansvar för upphandling, Annica Carnbring Belfrage, entreprenör och grundare av eDiabet, Charles Edquist, professor i innovation, Lunds Universitet, samt Marianne Larsson, innovationschef Teknopol. Moderator är ekonomikrönikör Thomas Frostberg.
Paneldeltagarna håller dessförinnan under förmiddagen egna föredragningar på olika teman. Professor Charles Edquist talar till exempel över rubriken ”Sätt fart på innovationsupphandlingen: köp funktioner – inte produkter”.
Civilministerns ämne är ”En nationell politik för strategisk upphandling skapar förutsättningar för regioner och kommuner”.
Seminariet hålls den 5 juni på Dockplatsen 26 i Malmö. Fikat sker på Yallatrappan, ett socialt företag som vunnit en upphandling av catering och som Offentliga Affärer rapporterat om tidigare.
Foto: Bo Höglander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *