Dags att släcka ner igen

Skottlands regering har gått ut med att samtliga av landets 32 kommuner är anmälda till året Earth Hour som arrangeras på lördag den 26 mars. Därmed blir Skottland först att anmäla ett fullständigt nationellt deltagande.

I år fortsätter manifestationen Earth Hour att växa. Länder som Skottland, Kazakstan och Brasilien visar exempel på ett växande engagemang för Earth Hour ute i världen.

Liksom tidigare år kommer också ett stort antal ikonbyggnader att släckas ner, däribland Brandenburger Tor i Berlin, London Eye, India Gate i New Delhi, Kuwait Towers i Kuwait city, Miladtornet i Teheran, och Bosporenbron i Istanbul. I Sverige släcks bland annat Globen, Visby ringmur, Varbergs fästning, Avenyn i Göteborg och Stockholms slott.

Järfälla kommun deltar för tredje året i rad i Earth Hour den 26 mars genom att bland annat släcka ner två av kommunens största arbetsplatser. Inför manifestationen kommer Järfällaborna kunna provköra elfordon utanför Kommunalhuset. Kommundirektören Elisabeth Särenfors och kommunstyrelsens ordförande Eva Lennström kommer själva ta en provtur på elmoppar och elcyklar.

– Det känns viktigt och roligt att Järfälla deltar i denna globala manifestation mot klimatförändringarna. Genom att kommunen släcker ner i sina verksamheter vill vi vara en förebild även för företag och boende i kommunen. Vi hoppas att många kommer att delta genom att släcka belysningen på lördag kväll, säger Eva Lennström.

WWF Världsnaturfonden står bakom den globala kampanjen Earth Hour som syftar till att väcka uppmärksamhet och sätta fokus på klimatfrågan. Mellan kl 20.30 och 21.30 den 26 mars så släcker privatpersoner, företag, städer, kommuner och organisationer ljuset över hela jordklotet med början i Nya Zeeland. www.wwf.se/earthhour

Arne Öster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *