De nominerade till eDiamond Award 2017 är…

På eFörvaltningsdagarna 2017 den 11-12 oktober utser vi den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster.
Vi vill med detta pris belöna myndigheter, landsting och kommuner som skapat nytta för framtidens eMedborgare. Priset är instiftat av oss på Offentliga Affärer och målsättningen är att bidra till att Sverige blir ett föregångsland inom området e-förvaltning, lokalt, regionalt, nationellt och globalt.
Vi vill passa på att tacka för de många bra bidrag som vi har fått in. Här nedan presenteras de sex kandidater som juryn valt ut och som alla har chans att vinna eDiamond Award 2017.
Vinnaren kommer att presenteras under årets bankett den 11 oktober 2017.
PRESENTERAR HÄRMED DE SEX NOMINERADE:
Digital Servicecenter – en digital tjänst på en fysisk plats
Helsingborgs stad har utvecklat ett digitalt servicecenter på centralstationen där ca 40 000 personer rör sig varje dag. Det är en skärm med information som hämtar information ur stadens plats- och evenemangsdatabaser.
Nominerad: Soraya Kabelele-Senya, Enhetschef på Helsingborg kontaktcenter, Helsingborgs stad och Emma Håkansson, Turism och Destinationsutvecklingschef, Helsingborgs stad
 
Handläggarrobot effektiviserar arbetet för Trelleborgs kommun
Socialförvaltningen har en lång tradition av att arbeta i telefon mån-fre och processerna är långa. Tack vare handläggarroboten är process och beslut i enklare frågor effektiviserad så personalen kan få tid med medborgarna.
Nominerad: Mikael Karlsson, Enhetschef på Teknik och utveckling, Socialförvaltningen i Trelleborg
 
Boka tid med kommunaldirektören
Karlskrona kommun har startat en enkel tjänst där det går som medborgare att boka tid med kommunaldirektören för att ställa frågor som ej är relaterade till myndighetsutövning som t ex bygglov.
Nominerad: Carl-Martin Lanér, Kommunaldirektör, Karlskrona kommun
  
Biblioteksappen Bibblix har ökat barns användande av e-böcker
Biblioteksappen Bibblix lanserades av Stockholms stadsbibliotek och Malmö stadsbibliotek för att öka barns lust att läsa. Bibblix är inriktad på att serva barn i åldern 6-12 år som står på tröskeln att börja läsa böcker själv.
Nominerad: Mikael Tuominen, Projektledare, Stockholms stadsbibliotek
 
Få kontroll över dina fullmakter genom Fullmaktskollen
Fullmaktkollen är ett samarbete mellan försäkringsbranschen och Pensionsmyndigheten som tillsammans byggt en tjänst för att medborgare och företag ska få överblick och kontroll över sina fullmakter på liv- och pensionsområdet.
Nominerad: Marie Hosinsky, Vd, Fullmaktskollen
 
Falkenbergs Skolstartstjänst effektiviserar administrationen
Falkenbergs kommun har skapat en digital tjänst och samlat 12 olika blanketter till en enda e-tjänst för de vårdnadshavare som har en minderårig som ska börja ett nytt läsår i skolan.
Nominerad: Torbjörn Larsson, IT-chef, Falkenbergs kommun
Läs mer om nomineringar här: https://eforvaltningsdagarna.se/nominerade-ediamond-awards-2017/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *