En av de nominerade

Stadsträdgården i Lidköping har blivit nominerad till priset ”Årets mest inspirerande park”. Priset delas ut av Elmia den 26 september.

Syftet med priset är att lyfta fram Sveriges vackra parker och inspirera till fler besök. Juryn har nominerat Lidköpings Stadsträdgård till priset och lyfter fram parkens liv och rörelse, att det är den självklara gröna mötesplatsen i staden och att den inte har några grindar eller entréer.

Självklar mötesplats
– Det är väldigt roligt att de har uppmärksammat Stadsträdgården. Den är något som alla vi Lidköpingsbor kan vara stolta över, säger John Ulinder, stadsträdgårdsmästare på Lidköpings kommun.

Det som juryn för tävlingen har tittat på när de nominerat är till exempel kriterier som rofylldhet, artrikedom, rymd, skötsel och underhåll, samt egenskaper och insatser som gör parken attraktiv och tillgänglig för allmänheten.

– Det bästa med Stadsträdgården är allt liv, att det är en självklar mötesplats. Att det finns mycket blommor och planteringar och att vi håller en hög skötselnivå tror jag också har spelat in, säger John Ulinder.
Källa: Lidköpings kommun

FAKTA
Park Inspira är en ny tävling med syfte att bevara och stärka intresset för våra svenska offentliga parker. Initiativtagare är Elmia Park, Sveriges största branschmässa för alla som anlägger, renoverar och vårdar grönt. Stadsträdgården i Lidköping tävlar i klassen Offentlig park – Etablerade parker och övriga nominerade är Ronneby brunnspark, Trädgårdsföreningen i Göteborg och Örnparken i Örnsköldsvik.
Källa: Lidköpings kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *