Energi- och klimatrådgivare får fortsatta anslag

Regeringen framhåller i höstens budget att de kommunala energi- och klimatrådgivarna spelar en viktig roll för klimatpolitiken. Därför får verksamheten även i fortsättningen 140 miljoner kronor årligen, under 2013 och 2014.

Energi- och klimatrådgivarnas arbete innebär att enskilda människor, hushåll och företag kan få information och råd kring hur den egna energianvändning kan minskas på ett kostnadseffektivt sätt. Man kan också få svar på frågor rörande exempelvis isolering, värmesystem och belysning. Energimyndighetens utvärdering visar att 3 av 4 anser att kommunens rådgivare haft betydelse för gjorda eller planerade inköp/investeringar. Mycket pekar på att den kommunala energi- och klimatrådgivningen har stor potential; den är relativt känd, uppskattad och tilldelas stor betydelse hos allmänheten.

– Klimatutmaningen är en av vår tids största frågor. Vi kan alla vara med och bidra men många gånger kan man som husägare eller företagare vilja ha råd och tips innan man gör en investering. Då är landets 248 energi- och klimatrådgivare en värdefull tillgång, skriver näringsminister Maud Olofsson i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *