Handslaget 2014 – De nominerade är…

För sjunde året i rad kan vi på Offentliga Affärer stolt presentera de åtta organisationer som är nominerade till Handslaget 2014 – utmärkelsen för årets bästa upphandling/bästa upphandlare. Priset kallas Handslaget, då detta utgör en symbol för den goda affären.
Handslaget tillfaller den eller de som genomfört, alternativt medverkat till, en synnerligen god affär genom offentlig upphandling och inom ramen för LOU. Utmärkelsen kan emellertid också tilldelas den person eller de personer som genom engagemang och skicklighet verkat för att utveckla upphandlingsfunktionen i samklang med Upphandlingsdagarnas syfte, att stimulera till nytänkande och bidra till en sund utveckling inom offentlig upphandling.

Och de nominerade är…

 
Bo Cederberg, Upphandlare på Karolinska Institutet
För innovativt och nytänkande arbete vid utvärdering och uppföljning, samt utveckling och utbildning av såväl nya som erfarna kollegor.
Stig Bergström, Upphandlare på Skellefteå Kommun
För att under lång tid bidragit med skicklighet, trygghet och sparade skattepengar till flertalet kommuner.
Linnéa Almqvist, Strategisk inköpare på Försvarets Materielverk
För användandet av interna referenser vid upphandling av bemanningstjänster vilket lett till fler leveranser och sparade pengar.
Ziyene Melki, Upphandlare på Malmö stad
För styrkan att ta snabba beslut och effektivt genomdriva komplexa processer med lyhördhet och bestämdhet och därtill säkra Malmö stads ekonomiska intressen.
Sofia Elmeholt, Upphandlare på Härnösands kommun
För att vid livsmedelsupphandling ha öppnat för fler anbudsgivare, såväl småföretag som större nationella leverantörer, utan att tumma på kvalitet och pris.
Sigrid Pettersén, Projektledare på Inköp Gävleborg
För Innovationsupphandling X – ett unikt genomförande i svensk upphandling som löst delar av de stora utmaningarna som finns med måltider till äldre i en demografisk förändring.
Annica Axelsson, Inköpare på Region Skåne, Området för Koncerninköp
För att med vass kravställning och intelligent utvärderingsmodell ha säkerställt hållbarhet vid upphandling av patientmåltider samtidigt som regionen sparar stora pengar.
Daniel Löf, Projektledare på Sveriges Radios Förvaltnings AB
För att på ett föredömligt sätt ha konkurrensutsatt marknaden och gjort ett gediget förarbete till förmån för såväl SRF som leverantörerna vid upphandling av telefonitjänster.
Vinnaren av Handslaget kommer att utses av en jury bestående av väl initierade personer som ingått i programrådet inför Upphandlingsdagarna 2015. Vem som vinner utmärkelsen får vi först veta under Upphandlingsdagarnas festkväll den 28 januari, då denne koras under pompa och ståt. Förra årets vinnare, Serviceförvaltningen i Stockholms stad kommer att vara på plats för att överräcka priset.
10-års jubileum
Prisutdelningen kommer att uppmärksammas extra mycket i år då Upphandlingsdagarna firar 10 år. Bland annat kommer det finnas möjlighet att träffa de nominerade och ställa frågor till dem inför prisceremonin, vid en open hearing under konferensdagen den 28 januari på Nacka Strandsmässan.
Vill du inte missa prisutdelningen och möjligheten att träffa de nominerade kan du besöka www.upphandlingsdagarna.se för att anmäla dig samt läsa konferensprogrammet.

0 thoughts on “Handslaget 2014 – De nominerade är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *