Offentliga inköpare firar 40

Sveriges Offentliga Inköpare (SOI) konfererar på Uppsala konsert och kongress (UKK) den 3-5 april 2019. I år firar man dessutom 40 år som förening – och det tänker man fira lite extra.
– Därför inleder vi med en historiskt tillbakablick där ett antal kända personer i föreningens historia kommer att göra en odyssé tillsammans, säger till OFFENTLIGA AFFÄRER Roger Himmelsköld, styrelseledamot i SOI och till vardags upphandlingschef i Huddinge kommun.
Roger Himmelsköld, SOI.
Han betonar det späckade programmet med innehåll kopplat till inköpsområdet, samt en ambition att ge de verktyg som upphandlare behöver ha. Dessutom finns plats för en del rena inspirationsföreläsningar.
Egna erfarenheter
Medlemmarnas erfarenheter är också viktiga för att forma programmet.
– Vi har fått in fler förslag än någonsin tidigare och kunde inte ens ta med alla, avslöjar Roger Himmelsköld.
Just nu har SOI cirka 1 500 medlemmar, vilket innebär att halva skrået i Sverige finns som medlemmar i föreningen. Medlemsantalet ökar med något hundratal årligen, berättar Roger Himmelsköld vidare.
Tusen deltagare
Nu räknar han och SOI:s styrelse och arrangörsgrupp med 1000 deltagare på dagarna.
– Vi är litet oroliga att vi blir tvingade att säga nej till en del eftersom antalet sittplatser och lunchplatser är begränsat. Men vi hoppas slippa, vi har aldrig behövs säga nej till någon förut.
Arrangörerna erbjuder som vanligt storföreläsningar, parallella seminarier, konkreta erfarenheter från medlemmarna samt ”en fantastisk möjlighet till nätverkande och umgänge av högsta klass”, heter det på hemsidan.
TV-man är moderator
Konferensen startar kring lunch den 3 april och avslutas kring lunch den 5 april. Ett dragplåster i form av en TV-känd personlighet är kontrakterad som huvudmoderater för dagarna, nämligen Niklas Källner. Han har bland annat medverkat i Skavlan och en rad andra program. Han får god hjälp av Jenny Engström, Dialogmakarna, moderator i supporterande roll.
– De kommer att göra saker tillsammans, utan att jag kan gå in i detalj på vad, säger Roger hemlighetsfullt.
Niklas Källner, moderator.
Kutym är att ordförande hälsar välkommen och öppnar årsdagarna. SOI-ordförande är Emma Breheim, inköpschef i Luleå kommun. Hon kommer också att medverka i en programpunkt tillsammans med civilminister Ardalan Shekarabi, och generaldirektör Inger Ek på Upphandlingsmyndigheten. Rubriken är ”Fyra nya år!” och passet ska behandla ”utvecklingar och utmaningar inom upphandlingsområdet under mandatperioden”. Civilministern inleder med anförande och sedan följer intervju med Inger Ek och Emma Breheim.
Årets inköpare prisas
I samband med tisdagens middag på Fyrishov den 4 april delas priset Årets inköpare ut. År 2018 blev det Mirja Saarväli, upphandlingschef i Eskilstuna kommun, som tog hem utmärkelsen.
– I Jönköping visades mingelbilder från middagen dagen efter. Det konceptet har vi vidareutvecklat.
Värdstaden Uppsala kommer att få utrymme under konferensen, bland annat i en egen programpunkt. En internationell jury har utsett Uppsala till Årets globala klimatstad. Först utsågs staden till Årets klimatstad i Sverige och sedan tog man som första svenska stad hem segern i den internationella finalen. Föreläsare under detta pass är Joachim Danielsson, Stadsdirektör i Uppsala kommun, som även medverkat som PROFIL i OFFENTLIGA AFFÄRER.
Nästa års värdstad avslöjas
Förra året hölls årsdagarna i Jönköping. Vilken stad som får äran att vara värd för SOI 2020 avslöjas på konferensens sista dag.
Hela programmet via länken:
http://www.soi.se/konferenser/soi-arskonferens-2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *