Offentliga köpare möttes i Jönköping

Sveriges Offentliga Inköpare (SOI) höll årsdagar i Jönköping 16-18 april. OFFENTLIGA AFFÄRER var på plats för att rapportera.
Emma Breheim, ordförande i SOI efterlyser ett mindre omfångsrikt regelverk som kan kompletteras med ”spelregler”, i samma anda som den svenska modellen. Det skriver hon  i Dagens Samhälle 2018-04-16. Sveriges Offentliga Inköpare vill se ny lagstiftning med bara elva paragrafer, framhåller hon i artikeln. (Se separat artikel!)
På tisdagens morgon hölls årsmöte. Emma Breheim omvaldes som ordförande liksom flertalet övriga. Två nya ledamöter tillkom: Helena Sköld-Lövgren upphandlingschef på Filipstads kommun, och Thomas Wedegren från SLL. Tackar för sig i styrelsen gör Henrik Karlsson och Egil Nylén. Hela styrelsen finns på SOI:s webbplats: http://www.soi.se/om-soi .
På konferensen delades priset Årets inköpare ut.  Priset har funnits sedan 1995 och ger vinnaren ett stipendium på 10 000 kronor, ett diplom samt givetvis äran.

Nästan 900 deltagare
”Att dela ut priset och träffa alla medlemmar är det som jag ser mest fram emot under årsdagarna”, förklarade Emma Breheim i sitt inledningstal inför 899 anmälda medlemmar, utställare, jurister och andra i Elmias stora hörsal.
Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen. Styrelsen i SOI utser årets inköpare och utmärkelsen delas ut vid årskonferensen.
SOI:s årskonferens är en stor och viktig mötesplats för alla som arbetar med offentliga inköp och konferensen samlar årligen cirka 700–800 deltagare. Det är ett bra tillfälle att utbyta erfarenheter med kollegor och utställare. I år hålls konferensen på Elmia i Jönköping mellan.
 Många inköpare i staden
Flera större upphandlande myndigheter belägna i staden: Jönköpings kommun, Jordbruksverket, Domstolsverket, Skogsstyrelsen, Jönköping University, Länsstyrelsen och Region Jönköpings län.
SOI erbjuder storföreläsningar, parallella seminarier och naturligtvis möjlighet till nätverkande och umgänge. I år hade organisationen fyllt programmet med fler föreläsningar med konkreta erfarenheter och exempel från egna medlemmar.
Pass med juridisk inriktning
”Med hjälp av utvärderingar från tidigare år ser vi att det är en del av våra konferensbesökare som vill se ännu fler pass med juridisk inriktning. Vi har därför lagt upp programmet så att samtliga valbara seminariepass innehåller minst ett juridikseminarium, något som möjliggör för deltagarna att anpassa programmet baserat på sitt intresse för juridik. Vi tror och hoppas att det kommer att uppskattas”, förklarar SOI på sin webbplats.
Sveriges Offentliga Inköpares årskonferens år 2019 äger rum i Uppsala 3-5 april.
Bilden: Emma Breheim, ordförande i SOI.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.