SOI:s årsdagar förbereds i Gävle

Sveriges Offentliga Inköpares (SOI) årskonferens 2017 hålls den 24-26 april i Gävle.

OFFENTLIGA AFFÄRER fick en pratstund med Martin Magnusson, styrelseledamot i SOI och till vardags upphandlingssamordnare i Region Värmland.
– Vi känner oss trygga med det vi har på gång. Årsdagarna blir en bra mötesplats, som de brukar vara. Inte bara programmet och det som händer på scenen utan även nätverkandet och umgänget, förklarar Martin Magnusson.
Ett dragplåster är civilminister Ardalan Shekarabi som kommer att tala på årskonferensen.
– Vi är jätteglada att kunna avslöja att civilministern kommer att berätta om hur regeringen arbetar för att implementera sin nationella upphandlingsstrategi som lanserades i somras.
– Det har hänt en del sedan han var hos oss i Göteborg så hans medverkan i Gävle blir som en uppföljning. Det är roligt med en minister som är engagerad, tycker Martin Magnusson.

Gävle konserthus
Konferensen hålls på Gävle konserthus i stadens centrum. Konserthuset ligger vackert intill Gavleåns brusande forsar och på promenadavstånd till Gävles hotell, skriver SOI i en förhandstext.
Organisationen erbjuder som vanligt storföreläsningar, parallella seminarier, konkreta erfarenheter från medlemmar och möjlighet till ”nätverkande och umgänge av högsta klass”, heter det.
Egil Nylén, inköpschef i Umeå kommun, är ansvarig för förberedelserna och har till sin hjälp två grupper. En konferensgrupp, som till största del jobbar med programmet, och en lokal grupp som bland annat jobbar med tisdagskvällens festligheter.  Konferensen kommer att pågå från lunch måndagen den 24 april till lunch onsdagen den 26 april.
SOI:s årskonferens brukar samla cirka 700 deltagare. Anmälan till konferensen öppnar under vecka fem på SOI:s webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *