Upphandlingsdagarna 2016 – programmet tar form

Programmet för Sveriges största evenemang inom offentlig upphandling börjar nu ta allt fastare form. Programrådet möttes nyligen i Stockholm för att finslipa programpunkter, rubriker och inriktning.
OFFENTLIGA AFFÄRER var på plats i diskussionerna. Tidigare har vi här rapporterat att Sue Arrowsmith, en av världens främsta forskare inom offentlig upphandling, kommer till Upphandlingsdagarna 2016 för att dela med sig av det allra senaste på området. Rubriken blir “The future of public procurement”.
Bland övriga namnkunniga deltagare kan nämnas civilminister Ardalan Shekarabi, Helena Rosén Andersson och andra medarbetare från Advokatfirman Lindahl, Mathias Sylwan, tidigare förbundsjurist SKL och nu konsult samt knuten till Lidingö kommun. Dessutom många, många andra från de viktigaste aktörerna på köparsidan och leverantörssidan, liksom tillsynsmyndigheten (KKV) samt givetvis företrädare för den nya Upphandlingsmyndigheten.
Urban Nilsson, programansvarig för Upphandlingsdagarna, har kallat det kommande året för ”superupphandlingsåret”. Detta med anledning av alla de nyheter och förändringar som kommer att påverka upphandlingsvärlden. Ny lagstiftning med anledning av EU-direktivet, en helt ny lag för upphandling av koncessioner, LUK, införs, Dynamiska inköpssystem, en sorts LOV för varor, införs som upphandlingsform. För att bara nämna några av de förändringar som det som aktör inom Upphandlarsverige gäller att hålla sig informerad om.
Bland seminariespåren märks Upphandling som strategiskt verktyg, Kontroll och uppföljning, 2016 års upphandlingslagar och Miljö och sociala hänsyn.
Upphandlingsdagarna arrangerats av Offentliga Affärer och 2015 års dagar besöktes av nära 800 deltagare. 2016 års Upphandlingsdagar hålls i Nacka Strand, Stockholm, den 27-28 januari.
Bilden:
Utställare spelar en viktig roll under Upphandlingsdagarna. Här Konkurrensverkets monter vid 2015 års Upphandlingsdagar.
Foto: Bo Höglander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *