Använd musik för att motivera

Det tidigare rallyproffset Tina Thörner uppmanar cheferna att använda sig mer av musik i arbetet med att motivera. I offentlig sektor hör det troligtvis till ovanligheterna.

– När vi vet att vi väldigt lätt kan försätta människor i en positiv sinnesstämning med musik – varför använder vi det inte mer, undrade Tina Thörner inför församlingen på Chefsdagarna i Helsingborg.

Tina Thörner höll ett personligt och motiverande samtal om ledarskap under Chefsdagarna i Helsingborg. Hon har en skattkista av spännande och extravaganta erfarenheter att ösa av, men trots det är slutsatserna i regel jordnära.

Känslan dominerar över förnuftet, menar hon, och det är inte bara dina egna prestationer som kan förbättras av mental träning. Även dina medarbetare ska känna vilket budskap du förmedlar.

– Du måste veta vart du vill med ditt ledarskap, först då kommer medarbetarna att känna detsamma.

Rädslor är det som styr oss mest i livet, och för att motarbeta rädslorna bör vi uppmuntra våra medarbetare. Betydelsen av positiv respons kan inte underskattas. Respons, hävdar Tina Thörner, är bara 7 procent ord – 30 procent är tonfall och 55 procent är kroppsspråk.

Hon är själv mycket stolt över sina framgångar, inte bara inom rally utan minst lika mycket i till exempel tv-tävlingen Let’s Dance.

– Varför tror ni att tittarna röstade på oss? Inte var det för att jag dansade så bra, säger Tina Thörner.

Och menar att huvuddelen av de framgångar hon haft på olika områden i livet går att relaterade till hennes person och hennes inställning.

 

En längre intervju med Tina Thörner hittar du här.

Mental träning för chefer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *