Datainspektionen har bytt namn

Från årsskiftet 2020-2021 heter Datainspektionen i stället Integritetsskyddsmyndigheten efter beslut från riksdagen. Förkortningen på myndigheten blir IMY.

Namnbytet signalerar det förändringsarbete som redan pågår på myndigheten sedan införandet av dataskyddsförordningen, GDPR, uppger myndigheten på sin webbplats.

– Vi är en myndighet i förändring. Det utökade uppdrag vi fick i samband med dataskyddsreformen 2018 ställer krav på en utvecklad verksamhet för att kunna möta medborgarnas och verksamheternas behov. Namnbytet är välkommet och ger oss ny kraft att arbeta med vårt grundläggande uppdrag, att ta tillvara medborgarnas rättigheter i integritetsfrågor, säger Lena Lindgren Schelin, generaldirektör (bilden).

I grunden har IMY samma uppdrag som Datainspektionen. Det innebär fortsatt arbete för att skydda medborgarnas personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer.

– Vi arbetar nu intensivt för att få till en så bra övergång som möjligt. Vid årsskiftet byter vi grafisk profil och under våren 2021 lanserar vi en ny, tillgänglig webbplats med bättre sökfunktion, struktur och innehåll för både verksamheter och privatpersoner.

Myndighetens webbplats kommer från årsskiftet att nås via www.imy.se och
e-postadresser till medarbetare blir fornamn.efternamn@imy.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *