De höjer ribban för hållbarhet i datacenter

Vertiv (NYSE: VRT), en global leverantör av kritisk digital infrastruktur och kontinuitetslösningar, och den norska co-location-leverantören Green Mountain investerar i avancerad teknik för att ytterligare öka effektiviteten och hållbarheten vid det som redan var ett av världens grönaste datacenter.
Det meddelas i ett pressmeddelande. I en före detta NATO-anläggning djupt ner i ett berg, använder datacentret DC1-Stavanger hundra procent förnybar vattenkraft och kyler med vatten från den närliggande fjorden. Detta ger en konstant temperatur på åtta grader celsius året runt. Det unika läget erbjuder en stor fördel när det gäller att utnyttja förnybara energikällor och minimera andelen kylutrustning. Allt för att få ner koldioxidutsläppen till nära noll.
– Hållbarhet påverkar allt vi gör, och hållbarhet är mycket viktigt när vi bygger nya datacenter och har nya funktioner i det. Alla kunder kan se var vi får vår energi från. Det är en viktig aspekt som särskiljer oss från andra, säger Alexander de Flon Rønning, Green Mountains design- och produktchef.
Likt alla datacenter är både avbrottsfri strömförsörjning (UPS) och värmehanteringssystem krav för att kunna upprätthålla optimal driftstid.
– Climate Neutral Data Centre Pact  som är undertecknad av stora europeiska moln- och datacenteroperatörer representerar det senaste åtagandet från datacenterindustrin för att minska miljöavtrycket. En effektiv övergång till en hållbar och digital framtid kommer att kräva både utbyggnad av nya, toppmoderna datacenter och uppgradering av befintliga platser för att utnyttja den senaste och mest effektiva tekniken. Vertiv är stolta över att stödja detta arbete, säger Giordano Albertazzi, chef för affärsområdet Europa, Mellanöstern och Afrika på Vertiv.
Efter omfattande research besökte Green Mountain-chefer Vertiv Customer Experience Centers i Italien för att se Vertiv-teknologier i drift och testa prestanda under verkliga förhållanden. Som ett resultat valde Green Mountain högeffektiva Vertiv™ Liebert® PCW vattenkretsenheter, för en total installerad kylkapacitet på 5 MW.

Liebert PCW ger hög effektivitetsstandard tack vare en kombination av den senaste tekniken och en design som optimerar aerodynamiken för alla interna komponenter. Vertiv valdes också som leverantör av UPS-system för ett annat parallellt projekt som tillhandahöll flera Liebert® EXL S1UPS-system, stödda med backup av litiumjonbatterier. En lösning som erbjuder längre livslängd till traditionella VRLA-batterisystem.

– För Green Mountain är hållbarheten hos produkter och leverantörer en nyckelfaktor när man köper in ny utrustning. Vertivs teknologier är de mest energieffektiva jag har sett, och detta kommer att ytterligare förbättra vårt övergripande hållbarhetsarbete som redan har en extremt hög rating, säger Alexander de Flon Rønning.
– Dessutom är Vertivs system extremt kompakta. Något som spelar roll med tanke på placeringen av datecentret förklarar Alexander de Flon Rønning.
– Med tanke på att vårt datacenter finns i ett berg har vi inga extra rum att tillgå. Vi kunde inte spränga igenom mer av berget för att skapa mer utrymme för datacenterutrustning.
Att hantera projektet under Covid-19 var svårt, tillägger Alexander de Flon Rønning.
– Vi var oroliga över att alla fabriker och leveranser skulle stängas av. Lyckligtvis arbetade Vertiv hårt och hjälpte bland annat genom att spåra sändningarna och se till att utrustningen levererades smidigt trots stängda gränser och logistiska utmaningar. Om Vertiv inte hade hjälpt till vid leveranserna kunde vi inte ha slutfört projektet i tid, förklarar han och fortsätter:
– När vi bygger andra projekt kommer vi att titta på Vertivs datacenterteknologi. När vi väljer en partner gör vi det ur ett strategiskt perspektiv för en långvarig relation.
Enligt Internationella byrån för förnybar energi (IRENA) [1], [2], [3] spelar datacenter en central roll när det gäller centrum för teknikinnovation, energieffektivitet, förnybara energikällor och den dataekonomi som digitaliseringen möjliggör. Datacenteroperatörer som Green Mountain kan tas som en förebild för att påskynda den hållbara energiomställningen och bana en väg som andra krafthungande industrier kan följa. För att lära dig mer om hur Vertiv kan bidra till att öka datacentrets effektivitet, besök Vertiv.com/SWC.
Enligt International Renewable Energy Agency (IRENA) [1], [2], [3], spelar datacenter en central roll när det kommer till teknikinnovation, energieffektivitet, förnybara energikällor och den ekonomin som drivs av data som digitaliseringen möjliggör. Datacenteroperatörer som Green Mountain kan ses som en förebild när man ökar takten på den hållbara energiomställningen och banar väg för andra energiintensiva industrier.
För att få veta mer om hur Vertiv kan bidra till att öka datacenters effektivitet, besök Vertiv.com/SWC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *