Företagare underkänner politiken

Regeringens politik skapar osäkerhet för företagare i allmänhet och för småföretagen i synnerhet. Det anser Salka Börjeson Eynon som äger och driver Green hotell i Tällberg i Dalarna.
Hon pekar på att Illa genomtänkta och dåligt förberedda förslag skapar ett ogästvänligt klimat för de som vill starta och driva företag, rapporterar Nyheter från Svenskt Näringsliv.
När arbetsgivar- och intresseorganisationen Svenskt Näringsliv i en ny rapport gör bokslut över regeringens politik under mandatperioden sågas 53 av 92 politiska initiativ med bäring på företagande och näringsliv.

Betyg: inte godkänd
”Slutsatsen är att regeringen inte gör särskilt bra ifrån sig, vägen är skakig, osäker och törnbeströdd. Betyget blir inte godkänd”, konstaterar Svenskt Näringsliv. Organisationen talar om ogenomtänkta och dåligt förberedda förslag och företagare som utmålas som bovar.
Regeringens näringspolitik möts med huvudskakningar från småföretagare, menar man. Några är intervjuade i artikeln. En av dem är Salka Börjeson Eynon som bland annat pekar ut sjukskatteförslaget, entreprenörsskatteförslaget med nya 3:12-regler och utredningen om vinster i välfärden. Men även avståndsskatten (läs kilometerskatten) och det nyligen skrotade förslaget om en exitskatt. Syftet med den senare var att straffbeskatta människor som flyttar från Sverige.
Ibland omöjligt anställa
– Samtidigt är vi i skriande behov av duktiga medarbetare, men det är svårt, och ibland omöjligt, att anställa. Skattepengar som satsas på Arbetsförmedlingen tycks inte leda till några resultat. Ändå finns det fler anställda på Arbetsförmedlingen, än vad vi har poliser på våra gator i Sverige. Vi måste hushålla med våra resurser, säger Salka Börjeson Eynon till Nyheter från Svenskt Näringsliv.

0 thoughts on “Företagare underkänner politiken

  1. Intressant i sak, men jag blir inte övertygad av en retorik som visar sig felaktig bara en googling bort. Det fanns 2017 knappt 20 000 riktiga poliser på våra gator och 14 000 anställda på arbetsförmdlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *