”Hamnkonflikten måste lösas!”

Problemen i containerhamnen i Göteborg behöver omgående få ett slut. Konflikten har pågått länge och trots medlingsförsök har ingen lösning nåtts. Därför krävs nu politisk handlingskraft för att lösa problemen.
Det hävdar tre moderata politiker i en debattartikel i Dagens Industri (2017-11-26). Det är Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson (M), Lars Hjälmered, näringspolitisk talesperson (M), samt Jessica Polfjärd, arbetsmarknadspolitisk talesperson (M).
De pekar på att 140 personer hittills har tvingats lämna sina anställningar och på att flera företag har lämnat containerhamnen permanent för andra transportalternativ. Containerhamnen i Göteborg har brottats med konflikter och konflikthot under flera år. Problemen har fått stor effekt på hamnens kunder. Hamnen är den största i Skandinavien och hanterar runt 50 procent av Sveriges containerhandel.

Är beredda göra upp
De tre menar att regeringens passivitet under hamnkonflikten skadar Sverige.
”Om regeringen lämnar ett konkret och välavvägt lagförslag som löser hamnproblemen senast under våren är vi beredda att medverka till att förslaget lotsas igenom riksdagen,” hälsar de.
Läs hela artikeln via länken:
https://www.di.se/debatt/moderaterna-konflikten-maste-fa-ett-slut/
Foto: Göteborgs hamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.