Malmö tecknar avtal med Off2off

Webbtjänsten Off2off, som hjälper den offentliga sektorn att förmedla och återanvända överbliven utrustning, har skrivit avtal med Malmö stad.

– Malmö stad genomför under 2013 en omorganisering av flera stora förvaltningar i kommunen. I det arbetet kommer off2off:s webbförmedlingstjänst väl till pass, säger Katarina Pelin, miljödirektör i Malmö stad.

Off2off är en webbaserad tjänst för förmedling av funktionella överskott, det vill säga saker som är för bra för att kastas, främst i offentliga verksamheter. Det kan vara kontorsmöbler eller annan utrustning som förvaras i förrådsutrymmen eller kastas hos kommuner och landsting. Genom off2off kan materialet istället förmedlas vidare och återanvändas inom organisationen eller i andra verksamheter, offentliga eller privata.

Katarina Pelin, miljödirektör i Malmö stad, arbetar aktivt med att spara ekonomiska och materiella resurser genom smarta lösningar.

– Vi vill jobba med företag som underlättar för oss att nå målet om en hållbar stad. Off2off är ett sådant företag. På ett enkelt sätt hjälper de oss att återanvända saker och därmed spara pengar som vi kan använda till att betala lärare eller utveckla vården istället, säger Katarina Pelin.

Malmö stad är en kommun som går i bräschen för ett aktivt arbete med hållbar utveckling. Nu uppmuntrar Fredrik Östlin, vd för off2off, fler kommuner och landsting att gå i Malmö stads fotspår.

Fredrik Östling, vd Off2off.
– Här ser man en kommun som vågar förändra sitt beteende. Jag är övertygad om att det ligger rätt i tiden med smarta IT-lösningar som stödjer arbetet med hållbar utveckling inom kommuner och landsting, säger Fredrik Östlin.

Källa: Inova

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *