Ny chefekonom på Arbetsgivar­verket

Roger Vilhelmsson har utsetts till chefekonom på Arbetsgivarverket. Han har forskarbakgrund inom nationalekonomi och har varit anställd på myndigheten sedan 2003.

Pressmeddelande

Roger Vilhelmsson är 45 år, bördig från Finspång i Östergötland. Före sin anställning på Arbetsgivarverket har han arbetat som lärare och forskare på Stockholms universitet. Där skrev han också sin doktorsavhandling i nationalekonomi kring frågor som rör lönebildning och arbetslöshet bland invandrare och infödda.

I sitt arbete på Arbetsgivarverket har Roger Vilhelmsson bland annat arbetat med frågor som rör arbetsmarknad, lönebildning, funktionssättet hos de ramanslag som finansierar myndigheternas verksamhet och studerat effekter av generationsväxlingen inom staten.

– Roger Vilhelmsson har en djup kunskap om de ekonomiska förutsättningarna för de statliga verksamheterna, något Arbetsgivarverkets medlemmar har en stor nytta av. Inte minst har detta kommit till uttryck när Roger arbetat med ekonomiska analyser som legat till grund för Arbetsgivarverkets yrkanden i de senaste avtalsrörelserna, säger Göran Ekström generaldirektör för Arbetsgivarverket.

Roger Vilhelmsson övertar de utökade arbetsuppgifterna som chefekonom från Nils Henrik Schager, som sedan en tid tillbaka arbetar deltid på Arbetsgivarverket med pensionsfrågor.

Källa: Arbetsgivarverket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *