Utmanar speditörer med ny teknik

Adnavem, ett techbolag inom logistik, har tagit in fyra miljoner US dollar i en finansieringsrunda och skalar nu upp sin verksamhet.

Det meddelas i ett pressmeddelande. Bolaget kan nu expandera och fortsätta på sin resa att förändra en traditionellt manuell bransch.


Andreas Wramsmyr, vd Adnavem, och Linda Gårdlöv,
medgrundare.

Svenska import- och exportbolag vill arbeta mer digitalt. Adnavem, som digitaliserar inköp av containerfrakter samt gör logistikleverantörer mer tillgängliga och processer mer automatiserade, har stängt sin hittills största finansieringsrunda med två nya investerare ombord.

De två nya investerarna är Runa Capital samt Spintop Ventures. Tillsammans ger de techbolaget, med en unik produkt, ytterligare kapital att förändra transport- och logistikbranschen.

En global fond och en svensk
Runa Capital är den största investeraren, en global fond med fokus på mjukvaruföretag, närvarande i Palo Alto, Berlin, Paris, London och Moskva. Spintop Ventures är en svensk fond som fokuserar på techbolag med nordisk koppling.

Med det nya kapitalet kommer marknadsplatsen att utvecklas vidare. Produkten i sig är unik då bokningsprocessen runt containerfrakter och samverkan mellan olika partner sköts per automatik. Transportköparens behov att kunna välja bästa service är i fokus samt logistikleverantörernas möjlighet att hitta nya kunder att arbeta och utvecklas med.

”Kan skippa mellanhänder”
Dmitrij Chikhachev, General Partner på Runa Capital uppger:
”Vi tror starkt på Adnavem och ser stor potential med att automatisera en så traditionell bransch. Teamet bakom Adnavem är först med att bygga en sofistikerad och automatiserad lösning där transportköparen helt kan skippa mellanhänder till transportörerna samt arbeta digitalt med självbetjäning. Vi är övertygade om att Adnavem kommer att bli en global plattform för internationella containerfrakter och att de kommer att etablera nya standarder i branschen”.

”Revolutionerar branschen”
Sami Niemi, Partner på Spintop Ventures:
“Adnavem har ett unikt och mycket skalbart erbjudande som kommer att förändra hur transportköpare arbetar med containerfrakter. Företaget revolutionerar branschen och tillhandahåller stort värde till både, transportköpande kunder och logistikleverantörer samt andra partners. Adnavem har goda möjligheter att växa snabbt då affärsmodellen är mycket skalbar, vilket också gör det till ett mycket intressant företag att investera i”.

”Utmanar gamla normer”
Andreas Wramsmyr, grundare och VD på Adnavem kommenterar:
”Vi känner ett enormt förtroende för våra nya, och befintliga investerare. Tillsammans har de en mix av precis det vi behöver för att nå vår vision, att bli världens mest använda marknadsplats för globala containerfrakter. Entreprenörskap, globala affärsnätverk, erfarenhet av digitala affärsmodeller och en vilja att utmana gamla normer med ny teknik är några av de värden som vi får med oss ”.

”Inget krångel”
Och vidare:
”Med hjälp av ny teknik och tillgängliga data gör vi det som inte var möjligt för fem till tio år sedan. Idag går det att ta kontroll över sina frakter med hjälp av ny tillgänglig teknik, samt att arbeta direkt med varje leverantör i transportkedjan – utan att det blir krångligt”, förklarar Andreas Wramsmyr.

Samt:
”Vi utmanar absolut delar av speditörens arbete men tror att det finns plats för olika typer av aktörer. De som har stabila transportflöden och vill arbeta effektivt och digitalt samt skippa mellanhänder – de kommer till Adnavem. Det finns planer på att gå in på nya marknader, främst i Europa och det arbetet kommer att påbörjas under vintern”, avslutar Andreas Wramsmyr.
Fakta Adnavem
Bolaget har sitt säte i Göteborg med verksamhet i tre länder; Kina, Singapore och Sverige. Planen är att utvidga marknadsnärvaron till ytterligare länder.  Grundarteamet bakom Adnavem, som för övrigt betyder ’till skeppet’ på latin, består av Andreas Wramsmyr, Linda Gårdlöv, Mattias Sundström och Rolf Kjällgren. Tillsammans har de lång internationell erfarenhet av logistik, inköp av transporter och spedition, samt entreprenörskap. Dessutom IT-utveckling/teknik samt digital marknadsföring och sälj. Läs mer, klicka här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.