Världens första EU-kompatibla officepaket uppdateras

City Network, en ledande global leverantör av molntjänster, presenterar omfattande uppdateringar av sitt produktivitets- och samarbetsverktyg Compliant Office som inkluderar mail, team-chatt, webbmöten och dokumenthantering med inbyggd regelefterlevnad.

Det framgår av ett pressmeddelande som kommit OFFENTLIGA AFFÄRER till del.

Förbättrade funktioner för digitala videomöten och dokumenthantering, tillsammans med en ny desktopklient och kontrollpanel, ger användare ett officepaket som ägs och driftas inom Europa, och som därmed lyder under europeisk datalagstiftning.

I den senaste versionen har Compliant Office förbättrats för att tillgodose behoven hos alla organisationer som letar efter ett modernt samarbets- och produktivitetsverktyg, designat och byggt och driftat för att följa europeisk dataskyddslagstiftning.

Med befintlig funktionalitet som e-post, teamchatt, kalender och dokument har tjänsten kompletterats med en förbättrad funktion för videomöten. Utöver detta har en ny desktop klient och kontrollpanel lagts till. Dessutom ger den senaste versionen av Compliant Office användarna förbättrad funktionalitet för dokumenthantering. Tjänsten finns både som desktop-version och som en mobilapp.

”På marknaden finns det ett stort och ökande intresse för digitala verktyg som möjliggör innovation utan att den enskilde individens integritet äventyras, eller att organisationen riskerar bryta mot regler och lagar.  Med Compliant Office lever vi upp till dessa behov, och jag är glad att vi nu släpper en uppdaterad version av vårt officepaket”, säger Johan Christenson, VD och grundare av City Network.

Han fortsätter: ”Utvecklat, ägt och driftat i Europa gör Compliant Office det möjligt för kunder att e-posta, chatta, ha videomöten och dela dokument utan att bryta mot den europeiska dataskyddslagstiftningen”.

Som det europeiska molnalternativet har City Network bestämt sig för att ge företag och organisationer inom hela Europa en digital infrastruktur med inbyggd regelefterlevnad för att därigenom möjliggöra digital transformation.

Compliant Office är en molntjänst som drivs från City Networks it-infrastrukturtjänst Compliant Cloud. Tjänsten levereras från säkra och certifierade datacenter som omfattas av rigorösa processer för att följa lokala och europeiska lagar och regler för dataskydd.

Information i Compliant Office lagras och behandlas säkert inom EU, den hanteras endast av City Network, ett europeiskt företag, och administreras endast av personal som har kontrollerats i enlighet med nationell dataskyddslagstiftning, som exempelvis säkerhetskyddslagen i Sverige.

Compliant Office kostar 9,95 EUR per användare och månad och erbjuds med full support. Dessutom finns ett administratörskonto tillgängligt till en kostnad av 3,95 euro per användare och månad. För mer information, besök www.compliantoffice.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *