Vinnare i IT-driftupphandling

Iver är vinnare i Vetenskapsrådets upphandling av IT-drifttjänster. Avtalet sträcker sig över fyra år med en möjlighet till förlängning i ytterligare två plus två år.

Det meddelas i ett pressutskick. Vetenskapsrådet är en myndighet under Utbildningsdepartementet och finansierar forskning och forskningsinfrastruktur inom alla vetenskapsområden. Därutöver är Vetenskapsrådet rådgivare till regeringen i forskningspolitiska frågor och arbetar för att öka förståelsen för forskningens långsiktiga samhällsnytta.

Iver ska leverera helhetsdrift vilket bland annat inkluderar datacentertjänster, nät, server- och applikationsdrift, digital arbetsplats, servicedesk och licenshantering. Införandeprojektet påbörjas i slutet av augusti.

Offentlig sektor prioriterad
– Att vi vinner ytterligare en upphandling inom offentlig sektor beror på att vi har en professionell hantering genom hela processen där vi med rätt bemanning och ett fantastiskt engagemang från teamet kan erbjuda Vetenskapsrådet rätt tjänster med hög kvalitet och säkerhet. Offentlig sektor är en av våra prioriterade vertikaler och det känns självklart mycket bra att välkomna Vetenskapsrådet som ny kund till oss på Iver, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.

Om Iver
Iver utvecklar, paketerar och levererar IT-tjänster som ger digitala konkurrensfördelar och möjliggör innovation. Bolaget guidar kunder genom ett IT-landskap som ständigt förändras och vill göra det enkelt att ta del av ny teknik och moderna arbetssätt. Kunderna finns i alla branscher och tjänster levereras till medelstora och stora företag, organisationer och offentlig sektor.

Med säte i Stockholm verkar Iver i Norden med en ambition om fortsatt kundnära expansion. Bolaget omsätter drygt 2,5 miljarder kronor och har cirka 1 350 medarbetare som arbetar på något av våra 25 kontor i Sverige och Norge. ”Vi är stora men finns nära våra kunder, både geografiskt och i tanken”, heter det i företagets egen beskrivning. Läs mer på iver.se .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *