AI kan upptäcka osunda affärer

Sveriges största granskning av offentliga inköp någonsin. Det kommer deltagarna på konferensen Mötesplats Offentliga Affärer den 25-26 september 2024 på Nacka Strand att kunna ta del av. Konferensen gästas nämligen av entreprenören Jens Nylander.

Jens Nylander.

Jens Nylander är entreprenör med passion för innovation och har gjort sig känd som en banbrytande användare av AI inom offentlig sektor. Hans arbete fokuserar på att använda artificiell intelligens för att granska och effektivisera kommuners och regioners fakturor och utgifter.

Arrangören, Hexanova Events,skriver i ett mejlutskick:
Möt AI Pionjären och få insikter i hur du själv kan använda AI för såväl leverantörsuppföljning som att minska risken för välfärdsbrottslighet och säkerställa goda offentliga affärer för din organisation.

Betydande besparingar

Genom sitt analysverktyg Ormeo har Jens Nylander skapat en AI-driven databas som samlar fakturor från hundratals kommuner och regioner. Denna databas gör det möjligt att identifiera avvikelser och felaktigheter, vilket kan leda till betydande besparingar för skattebetalarna.

Nylanders arbete har redan lett till en rad uppmärksammade avslöjanden. Han har bland annat identifierat fall där kommuner har betalat överpriser för varor och tjänster, samt fall där fakturor har godkänts trots att de saknat underlag.

Hans arbete har väckt stor uppmärksamhet och debatt. Vissa menar att hans AI-granskning är ett effektivt verktyg för att motverka korruption och slöseri, medan andra uttrycker oro för integritetsfrågor.

Oavsett åsikt är det tydligt att Jens Nylander och hans arbete med AI har en betydande inverkan på offentlig sektor. Hans arbete bidrar till att öka transparensen och effektiviteten i kommuners och regioners ekonomi, vilket i sin tur kan leda till bättre service för medborgarna, framhåller Hexanova Events.

Det går att registrera sitt deltagande redan idag för att ta del av Jens Nylanders slutsatser, tips och verktyg på Mötesplats Offentliga Affärer den 25-26 september 2024! Klicka här.