SOI har utsett Årets inköpare 2023

Emelie Stålberg, strategisk entreprenadupphandlare på Micasa fastigheter AB, är Årets inköpare 2023. Det anser Föreningen Sveriges Offentliga Inköpare (SOI).

Utmärkelsen delades ut den 26 april i samband med föreningens årskonferens i Linköping.

Emelie Stålgren. (Foto från LinkedIn).

Motiveringen lyder:

”Emelie Stålberg har genom sin professionalism, förmåga att hantera både helhet och detaljer och framför allt genom sitt förhållningssätt till yrkesrollen skapat starka positiva känslor kring inköpsfrågor i sin organisation. Entusiasm, noggrannhet, professionalism och trygghet är ord som återkommer i beskrivningen av Emelie, och allt sammantaget har hon visat hur offentligt inköp kan hanteras på ett sätt som skapar engagemang och tilltro i en organisation. Emelie har visat att offentligt inköp kan bedrivas i skön harmoni med sin organisations uppdrag tillsammans med kollegor med andra specialiteter, och hon är därmed en förebild för Sveriges Offentliga Inköpare och en välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2023.”

Stimulera och belöna

Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen. Priset har delats ut sedan 1995 och ger vinnaren ett stipendium på 15 000 kronor.

SOI är en ideell förening som genom att utveckla, påverka och inspirera arbetar för att medlemmar ska ges bästa möjliga förutsättningar för att skapa bra offentliga affärer.