Årets bästa upphandling korad

Martin Jakobsson, Västra Götalandsregionen, blev den lycklige vinnaren av Handslaget 2015, Offentliga Affärers pris för bästa upphandling!
Det stod klart under onsdagskvällens bankett på Upphandlingsdagarna 2016, där vinnaren fick ta emot utmärkelsen på Hamburger Börs scen.
– Tack, det känns bra, förklarade en omtumlad Martin Jakobsson för Offentliga Affärer direkt efter prisutdelningen.
Det är elfte året i rad som årets bästa upphandling, en utmärkelse med stort genomslag över hela landet, utses. Priset, känt som ”Handslaget” ska symbolisera den goda affären.
Juryns motiveringen lyder som följer: Genom en konkurrenspräglad dialog upphandlades en världsunik operationsavdelning av Västra Götalandsregionen där Martin var projektledare. Upphandlingen har fokuserat på innovation och dialog med leverantörerna, där Sahlgrenska definierade ett behov utan att begränsas av vad som tidigare gjorts. Upphandlingen har resulterat i att de har lyckats upphandla något som tidigare inte fanns på marknaden, de har ställt andra och högre krav än någon annan, fått internationella leverantörer att samarbeta för att lösa behovet och de har lyckats hålla budget. Viktigast av allt är att kirurgerna får helt nya möjligheter att använda 3D-bilder under pågående operation till nytta för patienterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *