SOI-konferens i Luleå 2020

Iqbal Musaji, koncerninköpschef i Borås stad, har utsetts till Årets inköpare 2019 av Sveriges Offentliga Inköpare (SOI). Och nästa år, 2020, blir det Luleå som får härbärgera årsdagarna.
Beskedet om nästa års konferens brukar vara det sista som meddelas på årsdagarna, så även i år. Luleå är Emma Breheims hemstad vilket innebär att hon och hennes team nu får börja förbereda kommande årsdagar.
På torsdagens bankett ropades namnet på en överraskad Årets Inköpare 2019 ut från scenen av ordförande Emma Breheim och vice ordförande Martin Kruse.
– Jag är smått chockad, har inte förberett något tacktal, sa en förvånad men glad pristagare under middagen när priset delades ut.
Nedan följer motiveringen:
Med innovativa lösningar och en stark drivkraft att hitta effektiviseringar har Iqbal Musaji lyckats få en helhetssyn samt uppnått en större transparens i Borås stads inköp. Hans strategiska tänkande, stora engagemang och vilja att dela med sig av sina erfarenheter har lett till att kommunen har blivit en förbild inom offentliga inköp i Sverige. Iqbal Musaji är därför en välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2019.
Priset har delats ut sedan 1995 och ger vinnaren ett stipendium på 10 000 kronor.
Uppmärksammad insats
Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar i föreningen Sveriges Offentliga inköpare, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen.
Efter en öppen nomineringsprocess utser SOI:s styrelse utser årets inköpare och utmärkelsen delas ut vid föreningens årskonferens. 2019 ägde årskonferensen rum i Uppsala 3-5 april och samlade cirka 950 deltagare.
Handslaget ännu ett pris
Även OFFENTLIGA AFFÄRER delar årligen ut ett pris för en väl genomförd upphandling, Handslaget, vilket i år för första gången kommer att ske under Almedalsveckan 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *