Darja öppnar Innovationsriksdag

Darja Isaksson, digital expert, öppnar Sveriges Innovationsriksdag som äger rum i Linköping och Norrköping 25–26 april. 
Darja Isaksson medverkade på OFFENTLIGA AFFÄRERS arrangemang e-Förvaltningsdagarna 2016 och även som PROFIL i tidningen.
För sjunde året i rad arrangerar Swedish Incubators & Science Parks konferensen som tar sikte på den digitala transformationen av samhället med inriktning mot corporate venturing och innovationsupphandling.
Framtid och utmaningar
Vilka är företagens och offentliga organisationers behov och utmaningar? Hur ser de goda exemplen och framtiden ut? Det är frågeställningar som diskuteras.
Till OFFENTLIGA AFFÄRER har Darja Isaksson sagt att den digitala dimensionen ändrar förutsättningarna för hur vi producerar, distribuerar, marknadsför och konsumerar.
– Kort sagt; alla branscher och affärsmodeller förändras, så även spelreglerna för alltifrån talent management till hur vi samverkar i samhället. Individer, organisationer och samhällen som kan omsätta dessa nya möjligheter i handling är en del av ett gigantiskt, globalt nytt värdeskapande som vi förhoppningsvis använder till att skapa en mer hållbar värld.
Stort intresse
Magnus Lundin, vd Swedish Incubators & Science Parks, ser hur intresset från storföretagen för innovationsmiljöerna och start ups är större än någonsin.
– Inkubatorer, science parks och institut har en viktig roll att fylla i samverkan med akademi, offentlig sektor och näringsliv i mötet med de stora samhällsutmaningarna, säger Magnus Lundin. Han nämner FN:s globala hållbarhetsmål, digitaliseringen av offentlig sektor samt utveckling av ett konkurrenskraftigt näringsliv.
Lokala värdar
Lokala värdar för Sveriges Innovationsriksdag 2017 är inkubatorn LEAD tillsammans med Mjärdevi Science Park i Linköping (25 april) och Norrköping Science Park (26 april).
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *