Erik Thedéen öppnade Ekonomidagarna

Offentliga Affärer passade på att byta två ord med statssekreterare Erik Thedéen alldeles inför hans öppningsanförande på Ekonomidagarna i Örebro.

Erik Thedéen är tidigare analytiker och strateg på Riksbanken, men också vd för Nasdaq OMX Stockholmsbörsen. Numera är han statssekreterare hos finansmarknadsminister Peter Norman.

Med tanke på den senaste tidens finansiella turbulens får du väl justera dina tal varannan dag?

– Jag brukar justera mina tal, om inte annat för att det ska vara roligt att lyssna på. Idag ska jag prata om krisens förlopp och vad som är aktuellt framöver.

– Den pågående ekonomiska krisen berör främst Sveriges nationella ekonomi, men vi har ett par intressanta utredningar på gång som rör den offentliga sektorn. Dels gäller det förslaget på ändringar i utjämningssystemet, som nu är på remiss. Där har regeringen inte tagit ställning i frågan än.

– Den andra utredningen som väntas nu i höst ser över hur vi kan göra den offentliga ekonomin mer konjunkturstabil. Utredningen har troligtvis många spännande förslag att presentera.

Erik Thedéen höll ett informativt och intressant föredrag där han placerade Sveriges ekonomiska situation i ett globalt perspektiv och beskrev hur det hänger samman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *