Gör hellre om upp­hand­lingen

SKL Kommentus Inköpscentral har beslutat sig för att göra om upphandlingen av elevdatorer istället för att överklaga.
– Vi delar inte Förvaltningsdomstolens slutsatser, men vis av tidigare erfarenheter går det fortare att göra om upphandlingen än att överklaga, säger VD Thomas Idermark.

Avsikten med upphandlingen var att lyfta fram det pedagogiska innehållet som utbildning och handledning, istället för själva datorerna. Skolan står inför stora förändringar och vi vet att de behöver denna utveckling. Det är därför tråkigt att Förvaltningsdomstolen underkände våra högst rimliga krav på leverantörerna och inte delade vår inställning i upphandlingen att utbildningsinslaget är viktigare än själva datorerna.

– Vi anser inte att vi har tid att strida i domstol om detta som vi tycker är självklarheter. Upphandlingen görs om med mesta möjliga hänsynstagande till Förvaltningsdomstolens utslag och sedan hoppas vi att även den kan bli en bra upphandling för skolan. Planen är att annonsera ny upphandling inom de kommande veckorna med målsättning att ha ett avtal på plats innan sommaren, avslutar Thomas Idermark pressmeddelandet.

Källa: SKL Kommentus Inköpscentral

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *