Han vill förbjuda hybridmöten

– Det är dags för chefer att börja förbjuda mötesformen, menar Gunnar Söderberg, föreläsare och utbildare. Han vill komma åt den felaktiga användningen av hybridmöten, förklarar han för OFFENTLIGA AFFÄRER.

Hybridmöten är inte bra för någon. De som är på plats upplever ökat strul och de som är på distans har svårt att fokusera, anser Gunnar Söderberg (Bilden nedan. Foto: Filip Svensson).

I en debattartikel i Expressen föreslår han ”en trend av förbud av hybrida möten i onödan”. Kulturen kring hybrida möten får oss att späda på ojämlikheter på arbetsplatserna, menar debattören vidare. 

– Vi har hamnat i ett läge där hybrida möten ibland ses som en rättighet. Det är skönt att själv kunna styra sitt jobb och en lyx vissa tjänstemän har att det går. Vår vardag blir enklare att få ihop. Eller i alla fall för vissa av oss. En ensamstående med ungdomar som bor hemma i en liten lägenhet har inte har samma förutsättningar. 

Helt digitalt bättre än hybrid

Hellre än att ha en blandad form för mötena tycker Gunnar Söderberg att det är bättre att hålla mötet helt digitalt.

Han skriver:

En lösning är att gå över till att – som under pandemin – låta mötena vara helt digitala. Det fungerar, men jag tror att de flesta av oss upplever en saknad av att ses. Även om du skulle tillhöra dem som inte saknade det, har du förmodligen kolleger som gjorde det. Vi ses också för att i det fysiska mötet sker effekter som vi inte har i det digitala. För många kan det handla om att få en social arbetsmiljö som gör att de kan hålla hela livet. 

– Målet är att vi ska ha sunda arbetsplatser och då är fulhybriden ett framtida hot, avslutar Gunnar Söderberg.

OFFENTLIGA AFFÄRER fick en pratstund med Gunnar Söderberg.

Han berättar att han inte själv satt rubriken som Expressen valt. Hans eget förslag gick mer i stil med att skapa en trend av att förbjuda hybrida möten i onödan.

Jag vill att man ska titta på anledningen till att man har hybridmöten.

– Jag vill komma åt inkluderingen. Tyvärr blir ofta någon exkluderad när man har hybridmöte, förtydligar Gunnar Söderberg.

Han vill inte att vi ska hamna i en kultur där folk smygjobbar samtidigt som man sitter i möte.

– Om du är med men ändå inte är med så är mötet förfelat, menar han.

Gunnar Söderberg har själv utbildat jättemånga i hybrida möten – nu vill han komma åt den felaktiga användningen och själva kulturen kring mötena.

– Tyvärr är vi på väg i en olycklig riktning, en ny norm håller på att utvecklas där man kan vara med på fler möten samtidigt eller stapla möten på varandra.

– Jag vill ta bort slentrianen, avslutar Gunnar Söderberg som absolut inte vill lagstifta i frågan utan menar att de som ska ta tag i det är arbetsmarknadens parter, eller cheferna inom organisationen.