iPhone 5 får två nya modeller

Apple har presenterat två nya iPhone-modeller. Den ena är en lågprismodell medan den dyrare varianten är utrustad med en fingeravtrycksläsare.

Det har gått ett år sedan Apple introducerade iPhone 5. Nyligen var det dags att visa upp två nya varianter av modellen; lågprisvarianten iPhone 5C och den dyrare iPhone 5S. Den sistnämnda kommer bland annat med en 64-bitars processor och ska enligt uppgift vara dubbelt så snabb som iPhone 5. Modellen är också utrustad med Touch ID, en fingeravtrycksläsare som kan ersätta koder och lösenord.
– Det här är vår mest framåttänkande telefon hittills, sade Apples marknadschef Phil Schiller vid presentationen, skriver Wall Street Journal.

Gynnar svenska företag
Och när Apples konkurrenter följer i spåren med fingeravtrycksläsare kan det innebära goda nyheter för svenska bolagen Precise Biometrics och Fingerprint Cards som arbetar med fingeravtrycksavkänning.
Bolagen har hittills i år stigit kraftigt på Stockholmsbörsen, skriver Dagens Industri.
De nya Iphonemodellerna börjar säljas i en rad länder i september, däremot släpps de inte i Sverige förrän i december, enligt flera medier. Apple kunde också berätta att det nya operativsystemet IOS 7 släpps den 18 september.

Källa: apple.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *