Lättare ställa om till smarta byggnader

Smart teknik skulle kunna minska den framtida energiförbrukningen i kommersiella och statliga fastigheter samt sjukhus med upp till 25 procent.
Det visar ny forskning från Siemens Financial Services (SFS) som uppskattat möjligheterna för egenfinansierad omvandling till smarta byggnader för de ovan uppräknade hustyperna.
Gunnar Skagerlind, försäljningschef, Industry, Siemens Financial Services konstaterar att marknaden för smart byggnadsteknik växer och menar att inovativa finansieringsmetoder för den privata sektorn sannolikt kommer att påskynda tillväxten genom att hjälpa organisationer att genomföra omvandlingen på ett hållbart sätt.
Att inte genomföra smart omvandling resulterar i slöseri av energi och finansiella resurser, som enkelt kan stoppas med ny smart teknik, menar Siemens Financial Services (SFS). Bolaget har nu släppt en ny forskningsrapport som undersöker hur smart byggnadsomvandling kan genomföras utan att avsätta kapital, genom inovativa finansieringsmetoder. En sådan är tjänsten ”Smart Buildings as a Service”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *