Leverantörsträff snabbt fullbokad

Intresset blev över förväntan för Region Skånes träff riktad mot leverantörer i Stockholmsregionen.  
– Platserna tog fort slut och vi fick en väntelista med cirka 70 personer. Vi kommer därför att hålla ytterligare ett seminarium direkt efter, säger Louise Strand, inköpsdirektör på Region Skåne, till OFFENTLIGA AFFÄRER.
Regionen söker fler leverantörer och smarta lösningar. Därför bjöd man in till leverantörsinformation med skånsk frukost i Stockholm den 31 januari. OFFENTLIGA AFFÄRER rapporterade om detta den 31 december 2018.
Sämre konkurrens
Louise Strand oroar sig över de senaste årens utveckling med sämre konkurrens i de offentliga affärerna. Enligt ”Statistik om offentlig upphandling 2018″ från Upphandlingsmyndigheten och Konkurrensverket är det färre företag som deltar i offentliga upphandlingar. Det genomsnittliga antalet anbud har minskat från 4,8 per upphandling till 4,1 föra året.
Optimala lösningar
– Vi i Region Skåne strävar efter att göra bra affärer vilket innebär att vår verksamhet får optimala innovativa lösningar på sina behov till en låg totalkostnad säger Louise Strand. För att lyckas med det behöver vi öka konkurrensen och har som mål att få fler anbud i våra upphandlingar.
I samband med att Region Skåne håller leverantörsinfo ges företagen tips på hur man kan komma igång och konkurrera om de offentliga affärerna. Dessa har ett samlat värde i Sverige på 683 miljarder kronor.
Årlig upphandlingsplan
Region Skåne presenterar också sin årliga upphandlingsplan. Det brukar bli bra diskussioner då regionen dessutom får input som gör att man kan utvecklas. Anmälan till seminarium nr två kan göras via länken:
http://bit.ly/skanefika
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *