Malmö chattar med ungdomar

Malmö stad öppnar en chatt för ungdomar som behöver social rådgivning. Frågor på chatten kan handla om ungdomars relationer eller stöd till personer som utsatts för eller bevittnat ett brott.

– Med chatten hoppas vi fånga upp fler unga som vill ha råd och stöd, men också deras föräldrar. Att lyfta telefonen och berätta att man inte reder ut en situation kan ta emot för vem som helst, säger Arash Zinat Bakhsh, sektionschef på Malmö stad.

Chatten lanseras måndagen den 4 april och den är öppen vardagar mellan 08:00 och 16:30. Den som tar kontakt chattar enskilt och anonymt direkt med en socionom.

– Ju tidigare man söker hjälp, desto lättare är det att komma till rätta med problemen. Chatten kan vara en första kontakt och ge oss möjlighet att slussa vidare till våra tjänster som riktar sig till ungdomar och deras föräldrar, säger Arash Zinat Bakhsh.

Chatten är placerad på Plattform Malmö som samlar en rad av Malmö stads tidiga insatser för ungdomar. Målgruppen är unga mellan 12 och 21 år från hela Malmö och deras föräldrar, samt personer i alla åldrar som utsatts för eller bevittnat brott.

Chatten finns på malmo.se/plattformmalmo

0 thoughts on “Malmö chattar med ungdomar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *