Mötesplatsens program 2024 nu släppt

Nu är stora delar av 2024 års program klart för Mötesplats Offentliga Affärer 25-26 september. Plats är Nacka Strand Möten & Event strax öster om Stockholm.

Urban Nilsson,
programansvarig.

I sin inledande text i programfoldern uttrycker Urban Nilsson, programansvarig för Mötesplats Offentliga Affärer, sin och programrådets stolthet. Under arbetet med att utforma programmet har fokus legat på kunskapsutveckling samt hur vi ska trygga Sveriges välfärdsfunktioner framöver.

Jens Nylander, AI-entreprenör.

En av höjdpunkterna är givetvis inslaget med Jens Nylander, AI-pionjär och entreprenör med passion för innovation. Han har gjort sig känd som en banbrytande användare av AI inom offentlig sektor. Hans arbete fokuserar på att använda artificiell intelligens för att granska och effektivisera kommuners och regioners fakturor och utgifter.

Genom sitt analysverktyg Ormeo har Jens Nylander skapat en AI-driven databas som samlar fakturor från hundratals kommuner och regioner. Denna databas gör det möjligt att identifiera avvikelser och felaktigheter, vilket kan leda till betydande besparingar för skattebetalarna.

Frida Boisen, moderator.

Årets moderator är Frida Boisen, prisbelönt som Årets moderator 2024. Som journalist, författare och programledare är hon som klippt och skuren för att hålla ihop de två intensiva och händelserika dagarna i Nacka strand.

Färgstark f.d. finansminister

Ytterligare en bemärkt medverkande är Anders Borg, tidigare finansminister i regeringen Reinfeldt och då ansedd som en av de mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige. Han har lång erfarenhet från arbete i banksektorn samt har varit aktiv medlem i World Economic Forum. Samspelet mellan ekonomi och ledarskap blir hans huvudingång i talet.

Anja Clausin blir den 1 juni Upphandlingsmyndighetens nya generaldirektör. Hon medverkar givetvis på Mötesplats Offentliga Affärer och kommer att berätta om sina fokusområden samt hur myndigheten ska agera för att stödja den offentliga affären framöver.

Anja Clausin, tillträdande gd.

Förutom huvudtalarna och prograpunkterna i plenum hålls en lång rad parallella seminarier i sex olika spår; Hållbara offentliga affärer, Säkra offentliga affärer, Offentliga affärer i praktiken, Ledarskap, organisation och innovation, Lagar och regelverk samt Leverantörsspåret.

Ta del av programmet här!