Ny ekonomi­­direktör i Landstinget Blekinge

Agneta Kalnins Augustsson, ny ekonomidirektör i Landstinget Blekinge.

Det är nu klart vem som blir ny ekonomidirektör i Landstinget Blekinge. Agneta Kalnins Augustsson, i dag ekonomichef i hälso- och sjukvårdsförvaltningen, tar inom kort över uppdraget som ekonomidirektör.

– Agneta Kalnins Augustsson är en person med bred kompetens och ett stort förtroende i organisationen och jag är glad över att hon har tackat ja till uppdraget, säger landstingsdirektör Jan Svanell.

Agneta Kalnins Augustsson som snart fyller 58 år och är bosatt i Lyckeby, är idag chef över hälso- och sjukvårdsförvaltningens ekonomiavdelning. Hon har arbetat i landstinget sedan år 2000 inom en rad befattningar. Bland annat har hon varit budgetstrateg och analytiker inom ekonomiområdet. Dessförinnan arbetade hon med ekonomifrågor inom olika förvaltningar i Karlskrona kommun. Hon hade bland annat ansvar för budget, bokslut, analyser och uppföljning. Agneta Kalnins Augustsson har också tidigare varit verksam inom den privata sektorn.

Hon ser nu fram emot sitt nya uppdrag.
– Självklart innebär det en stor utmaning och jag ser som min främsta uppgift att arbeta för att Landstinget Blekinge ska få en budget i balans.

Landstinget Blekinges ekonomi har under senare år försämrats och sedan två år tillbaka arbetar landstinget utifrån en strategi som ska leda till att blekingarna får mer vård för varje skattekrona och att landstinget ska få en budget i balans. Arbetet har börjat ge resultat och kostnadsutvecklingen har nu bromsats.

-Men ännu återstår mycket arbete och självklart blir Agneta Kalnins Augustsson en nyckelperson i vårt fortsatta arbete för att förbättra ekonomin, säger landstingsdirektör Jan Svanell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *