Ny smart avtalskatalog på HBV

I dag den 19 augusti 2019, kommer man med ett klick på HBV:s hemsida att komma direkt in till den nya avtalskatalogen i Visma TendSign. En ny struktur kommer att göra det lättare att hitta rätt avtal och nyheter inom avtalet uppdateras i realtid.

Till OFFENTLIGA AFFÄRER uppger Johan Almesjö (bilden här ovan), att de egna medlemmarna bland annat får en uppdaterad avtalskatalog direkt när förändringar sker och möjlighet att via systemet kommunicera med avtalsansvarig.
Kan användas i avropssystem
– Men framför allt bygger vi en lösning där vi kan exportera avtalsdata direkt till medlemmarnas egna avtalskataloger vilka sedan exempelvis kan användas i ett avropssystem. Vi ser att behovet av uppdaterad avtalsinformation är särskilt viktig då allt fler nu implementerar avropssystem.
Genom att välja att prenumerera på ett avtal, får man meddelanden om när det skett en uppdatering inom avtalet. Det kan till exempel gälla en ny kontaktperson, en utbytt prislista, eventuella förlängningar eller liknande. Via den nya avtalskatalogen går det även att skicka frågor direkt till ansvarig upphandlare på HBV.
Sju kategorier
I den nya Avtalskatalogen kommer samtliga ramavtal vara indelade i sju kategorier:

  • Bygg och Fastighet (47 olika avtal)
  • Drift, Installation och System (24 olika avtal)
  • Fastighetsenergi (12 olika avtal)
  • Fordon och Maskiner (16 olika avtal)
  • Inomhus (14 olika avtal)
  • Utomhus (28 olika avtal)
  • Vitvaror och Tvätt (34 olika avtal)

Avtal som man regelbundet avropar ifrån kan man även lyfta in i sin egen avtalsdatabas.
I och med övergången till den nya Avtalskatalogen i TendSign kommer eventuella länkar till HBVs gamla avtalssidor inte längre att fungera. Länkarna kommer att behöva uppdateras och sedan läggas in på nytt. Detta kan vara viktigt att notera om man sedan tidigare har sådana länkar i sin egen avtalsdatabas (e-handelssystem/avtalskatalog).
Bilden på förstasidan:
Merita Norberg, upphandlingsassistent. Hon svarar på medlemmarnas frågor om avtalkatalogen.
Fakta HBV
HBV är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, SABO. Man genomför samordnade upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Med drygt 180 ramavtal hjälper man dagligen sina medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *