Nytt seminarium om innovation

Region Skåne fortsätter att arrangera seminarier om innovationsupphandling.
OFFENTLIGA AFFÄRER har bevakat flera av dessa seminarier genom åren och i oktober 2018 är det dags igen. Den här gången är rubriken ”Innovationsupphandling som möjliggör!”
– Vi upplever ett stort intresse för Innovationsupphandling från både upphandlande myndigheters och företags sida. Flera kommuner och landsting är på gång inom området, uppger Louise Strand, inköpsdirektör på Region Skåne, för OFFENTLIGA AFFÄRER.
Hon berättar vidare att Region Skåne arrangerade ett seminarium i Stockholm i våras och att man nu fått önskemål om att dela med sig av sina lärdomar vid ett seminarium i Skåne.

Fler medarrangörer
– Vi är glada över att Joacim Lindoff som är VD för det Skånebaserade företaget Arjo inleder seminariet, tillägger Louise Strand och betonar att seminariet arrangeras tillsammans med Innovation Skåne och Upphandlingsmyndigheten.
På seminariet presenterar arrangörerna hur ”innovationsupphandling möjliggör bättre lösningar för offentlig verksamhet och tillväxt av konkurrenskraftiga innovativa företag.”
Seminariet vänder sig till beslutsfattare och inköpare i offentlig sektor som vill veta hur innovationsupphandling konkret kan användas för att nå verksamhetens mål. Men det riktar sig även till entreprenörer som är nyfikna på hur ett samarbete med offentlig sektor kan leda till introduktion av nya innovativa produkter.

Nyskapande lösningar
Region Skåne kommer att presentera sitt arbetssätt som går ut på att genom upphandling främja utveckling och införande av nyskapande och bärkraftiga lösningar.
Deltagarna kommer att få ta del av Region Skånes lärdomar och framgångsfaktorer från tidigare genomförda innovationsupphandlingar. Med utgångspunkt i den nyligen avslutade innovationsupphandlingen av fallprevention presenteras dessutom en framgångsrik upphandlingsmetod.

Diger talarlista
Bland talarna vid seminariet märks bl.a. Joacim Lindoff, VD på Arjo, en global leverantör av medicintekniska produkter och lösningar för människor med nedsatt rörlighet och åldersrelaterade sjukdomar. Dessutom: Louise Strand, inköpsdirektör på Region Skåne, och Niklas Tideklev, strateg med ansvar för innovation på Upphandlingsmyndigheten. Dessutom medverkar Lotta Ekwall Möller och Daniel Ljungberg, strategiska inköpare och kategoriledare på Region Skåne, samt Björn Lagnevik, innovationsledare på Innovation Skåne. Moderator är Susanna Bill, innovationsledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *