Pristagare av Omfamningen och Megafonen

Balqis Lamis Khattab, projektledare, eldsjäl och grundare av Möllans Basement i Malmö vann Omfamningen som delades ut på Trygg & Säker på onsdagskvällen 9 november.

Under femton år har hon räddat tusentals ungdomar från gatan, hjälpt kriminella att hitta tillbaka i livet, guidat familjer in i samhället, sett till att barn fått en större självkänsla och ordnat så att föräldrar kunnat bli självförsörjande. Hon har helt enkelt hjälpt kvinnor att ta plats för ett ännu mer jämställt Sverige. Denna driftiga kvinna har offrat massor för att öka tryggheten i sin stad – och hon har lyckats!

Omfamningen är ett pris med syfte att tillvarata och synliggöra individer och/eller organisationer som särskilt bidragit till ett tryggare samhälle för såväl medborgare som näringslivet och de som arbetar inom landets offentliga sektor.

Priset är instiftat av tidningen Offentliga Affärer och har blivit väl känt som ett ärofyllt pris i trygghets- och säkerhetsbranschen.

Reine Sundqvist, Kommunikationschef, Kalix kommun, fick ta emot priset Megafonen. 

Vinnaren visade att kommunikation är ett urstarkt vapen och en enande kraft! Många följer nu exemplet och vågar berätta om utpressningsattacker, vilket lyft frågor om IT-säkerhet högt upp på agendan. När kommunen drabbades av en IT-attack som slog ut all verksamhet berättade man ärligt vad som hänt och fick gensvar i Sverige och hela världen. Med ledord som transparens, tillgänglighet och tålamod visade vinnaren kraften i god kommunikation. 

 Priset Megafonen tillfaller den kommunikatör eller representant för en offentlig organisation som särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikationsuppdrag. Särskild hänsyn tas till nyskapande kommunikation som givit goda resultat och/eller gott ledarskap inom raden för uppdraget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *