Riksdagen.se är Sveriges bästa myndighetssajt

Riksdagen.se har utsetts till Sveriges bästa myndighetssajt 2012 för andra året i rad.
– Digital utveckling är viktigt och bidrar till en öppenhet om och tillgänglighet till riksdagen och riksdagens arbete. Vi arbetar nu med att göra webb-tv och webbplatsen mer mobil med responsiv design. Vi utvecklar också riksdagens öppna data, säger informationschef Karin Hedman.

Utmärkelsen delas ut av tidningen Internetworld, vars motivering lyder:

”Riksdagens sajt har länge varit imponerande i sin omfattning, öppenhet och i det målmedvetna arbetet med att sprida information om riksdagens arbete. Nu är omgörningen färdig och resultatet är utmärkt. Vi gillar såklart webb-tv-inslagen från kammaren, det pedagogiska arbetet med att förklara demokratins grunder och djupet i informationen, där det mesta går att hitta. Nu hoppas vi bara att förändringsarbetet fortsätter i samma takt.”

– Förra året blev betaversionen av riksdagen.se utsedd till årets myndighetssajt. Sedan dess har webbplatsen lanserats och vi är naturligtvis mycket glada och stolta över att riksdagen.se får priset i år igen, säger informationschef Karin Hedman.

Arbetet med att utveckla riksdagen.se kan följas på Riksdagsförvaltningens utvecklingsblogg. Bloggen startades under arbetet med den nya sajten i syfte att skapa en öppen och transparent process, säkra tjänster och funktionalitet och öka möjligheten till delaktighet.

Källa: Riksdagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *