S-politiker försvarar anmälningsplikten

– Jag reagerar när jag ser företrädare åt vänster i flera kommuner deklarera att ingen ska behöva anmäla personer som vistas olagligt i Sverige, förklarar Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Kristina Edlund, (S) i Linköping.

Hon pekar på hur människor som sökt asyl och fått avslag stannar ändå kvar. Hon pekar på hur andra luras hit och utnyttjas, ”inte sällan på en nagelsalong eller restaurang nära dig”. I trappuppgångar i våra bostadshus flyttar människor in och ut på svarta hyreskontrakt som i sin tur är kopplade till organiserad brottslighet, tillägger hon.

– Det här förekommer mitt bland oss, i varje kommun, liten som stor. Att i det läget säga att man är emot att vi ska anmäla sådana förhållanden tycker jag är mycket märkligt, framhåller Kristina Edling.

Bekämpa skuggsamhället

För att bekämpa skuggsamhället behöver vi anmäla till Migrationsverket och polisen när sådana förhållanden uppdagas. Det innebär också att människor som befinner sig här utan tillstånd måste lämna Sverige, slår hon fast. 

Kristina Edlund pekar på den senaste tidens ”förfärliga dåd i form av skjutningar och sprängningar” som dominerat nyhetsrapporteringen. Hon menar att vi inte får ”glömma att den organiserade brottsligheten främst verkar i det fördolda. Inom kriminella nätverk är människoexploatering en inkomstkälla, nästan alltid med offer som befinner sig i Sverige utan tillstånd”, skriver hon på debattplats i Aftonbladet.

Till sist önskar hon att båda sidor kunde sänka tonläget och få till en saklig debatt.
– Väljarna förväntar sig det av oss, avslutar S-politikern i Linköping.

Läs hela inlägget på Aftonbladet.