Socialchef i Höör vann chefspriset

Cecilia Grefve, socialchef i Höörs kommun, fick igår kväll ta emot Stora Chefspriset och 20 000 kronor i prispengar, att skänka till valfritt välgörande ändamål.

Juryns motivering löd: Vinnaren av Stora Chefspriset är visionären som med osedvanligt engagemang, tålamod och drivkraft har genomfört ett omfattande förändringsarbete som inkluderar alla, såväl medarbetare som medborgare. Med ett lyssnande och demokratiskt förhållningssätt har hon åstadkommit en organisation som genomsyras av ett gemensamt och genomtänkt förhållningssätt och en stark värdegrund som bygger på tillit, respekt, ansvar och bemötande.

Genom att sätta fokus på medborgaren och dennes delaktighet – inte som klienter utan just som medborgare – har Cecilia åstadkommit en socialtjänst där de olika verksamheterna spelar i harmoni med varandra med det gemensamma synsättet att medarbetarna finns i medborgarnas tjänst. Under Cecilias ledning har Socialnämnden och Social sektor i Höörs kommun, såsom den första sociala sektorn i Sverige, blivit ISO-certifierad och hon har fått sina medarbetare att känna sig stolta över sin socialtjänst och över det arbete man utför inom socialtjänsten.

Stora Chefspriset delades ut av Svensk Chefsförening under konferensen Chefsdagarna i Helsingborg. Övriga nominerade var Lisa Ericsson, avdelningschef på KTH Stockholm och Pär Eriksson, kommundirektör, Eskilstuna kommun.

Juryn för det Stora Chefspriset bestod av Dolores Kandelin-Mogard, Svensk Chefsförening, Åsa Lundqvist Coey, Outstanding Leadership, Katinka Kubenka, Right Management och Eva Brandsma, Chefstidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *