SOI utsåg Årets inköpare 2022

Elin Willén, strategisk inköpare på Sjöfartsverket, är Årets inköpare 2022.

Det är föreningen Sveriges Offentliga Inköpare (SOI) som varje år utser Årets inköpare. Utmärkelsen delades ut den 30 mars i samband med föreningens årskonferens i Luleå.

Elin Willén, Sjöfartsverket är Årets Inköpare 2022.

Motiveringen lyder: ”Elin Willén har med fast hand på rodret och stadig blick på målet navigerat genom alla de blindskär avancerade upphandlingar kan bjuda på. Med stort tålamod, färdigheter i förhandlingsteknik – både externt och internt – ödmjukhet och en övertygelse utöver det vanliga har hon rott upphandling av nytt affärssystem för Sjöfartsverket i land. Att hon dessutom är lyhörd och har en förmåga att föra dialog med leverantörer för att skapa ökad förståelse och tydligt fokus på Sjöfartsverkets behov gör att Elin Willén är välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2022.”

Stimulera och belöna
Utmärkelsens syfte är att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen. Priset har delats ut sedan 1995 och ger vinnaren ett stipendium på 15 000 kronor.

Texten uppdateras. OFFENTLIGA AFFÄRER söker vinnaren för ytterligare kommentarer.

Om SOI
SOI är en ideell förening som genom att utveckla, påverka och inspirera arbetar för att medlemmarna ska ges bästa möjliga förutsättningar för att skapa bra offentliga affärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *