AI i skolan och smarta lås i hemtjänsten

Stockholm stad är värd för Sveriges största konferens och mötesplats kring e-förvaltning och digital transformation 10-11 oktober. Platsen är Stockholmsmässan.
– Vi ser fram emot samtalen på eFörvaltningsdagarna. Tillsammans kan vi tänka klokt, säger Johanna Engman, IT-direktör, Stockholm stad. Hon och syftar då dialog med företag, andra kommuner och statliga aktörer.
OFFENTLIGA AFFÄRER har förutom Johanna Engman även träffat Anette Brifalk, enhetschef på Stadsledningskontoret, Avdelningen för digital utveckling.

Monter med screening
Stockholms stad kommer att medverka med monter där en spännande screeningtjänst för läs- och skrivsvårigheter kommer att finnas. På fem minuter får man veta hur bra man är på att läsa och förstå en text.
Staden kommer också att hålla i en så kallad unconference med rundabordssamtal om möjligheter och hinder i digitaliseringen. (Se länk till programmet för dagarna, m.m. nedan!) Staden kommer att bjuda in ett antal deltagare och hoppas på medverkan från näringsliv, akademi och andra offentliga aktörer.
Självklart kommer staden också att berätta om alla sina projekt inom IT, Artificiell Intelligens (AI) och digitalisering. Och det är en hel del. När vi kommer in på dessa projekt får Johanna Engmans blick en särskild lyster och hon berättar mer än gärna vad som är på gång.

Hållbara lösningar
– Vi vill hitta hållbara lösningar: ekonomiskt, ekologiskt, socialt och demokratiskt, sammanfattar Johanna Engman.
Den som är nyfiken och vill veta mer om hur Stockholm stad ligger i framkant får alltså inte missa årets eFörvaltningsdagar. Programrådet lovar många spännande föreläsningar och paneldebatter. Förutom Stockholm stad har också Stockholms handelskammare, FlexiteBPMS och Ekonomistyrningsverket suttit med i planeringsarbetet.

Digital transformation 2.0
Fokus under e-Förvaltningsdagarna kommer att ligga Digital transformation 2.0 och det blir två dagar fullspäckade med högintressanta programpunkter, mingel och bankett på kvällen.Programmet är särskilt framtaget för medarbetare inom verksamhetsutveckling, digitalisering, IT och införandet av medborgarnära e-tjänster i svensk offentlig förvaltning. Förra årets succé kan mycket väl komma att återupprepas.
 
Bilden: – Vi vill hitta hållbara lösningar: ekonomiskt, ekologiskt, socialt och demokratiskt, säger Johanna Engman, IT-direktör, Stockholm stad. Foto: Sockholm stad.
https://eforvaltningsdagarna.se/program/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *