Trendens – både seminarium och magasin

Text: Gunnar Lyckhage.
Upphandlingsmyndigheten bjöd på Trendensseminarium nyligen samtidigt som man lanserade det tredje Trendensmagasinet. Trendens är myndighetens årliga magasin om utvecklingen på upphandlingsområdet.
OFFENTLIGA AFFÄRERS särskilde utsände, Gunnar Lyckhage, var på plats för att rapportera. Hela hans reportage kan läsas i nr 5 med utgivning i december 2018.
Inger Ek, generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten, inledde med att prata om temat för dagen, inköp i en föränderlig värld.
Inger Ek. Foto: Bo Höglander.
Publikation och seminarium
Kommunikationschef Åsa Olsson kunde meddela att nytt för i år är att Trendens är mer digital än tidigare och finns som webbsidor. En annan nyhet är att publikationen den 5 november tog formen av ett seminarium.
Sedan följde inslag av Anna Lönnerberg, strateg och projektledare för Trendens, om vilka trender vi ser och hur de påverkar inköps- och upphandlingsområdet, och Lars Tööj, projektledare på statliga forskningsinstitutet RISE som pratade om Cirkulär ekonomi och upphandling, konkret manifesterat i projektet Cirkulära möbelflöden.
 
Hållbar upphandling
Karin Lonaeus (bilden på förstasidan, Foto: Gunnar Lyckhage) är hållbarhetsstrateg på Nationella Kansliet för Hållbar Upphandling. Hon berättade och visade bilder kring uppföljning av leverantörsvillkor i Pakistan. Ambitionen var att följa ett medicinskt instruments hela resa, från tillverkning, via en tysk återförsäljare och via upphandling in i svensk sjukvård. Läs mer om det arbetet på hållbarupphandling.se.
Seminariet avslutades med en högklassig och rapp spaning av Erik Herngren på Kairos Future. Den digitala eran har bara börjat. Allt skapar data, allt kopplas upp, allt beräknas. Vi kommer att få AI-stödd upphandling, spådde han bland annat.
Erik Herngren.
Foto: Gunnar Lyckhage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.