Upphandlade IT-tjänster för 800 miljoner

Det blev IBM som vann ett omfattande prestigekontrakt när Transportstyrelsen upphandlade IT-tjänster.
Transportstyrelsen valde IBM som sin långsiktiga samarbetspartner i den omfattande upphandlingen av IT-tjänster. Avtalet innebär att IBM ska sköta driften av Transportstyrelsens cirka 1 100 fysiska och virtuella servrar, applikationer och datahallsinfrastruktur samt även tillhandahålla support och konsulttjänster. Avtalet är på fem år och värdet uppgår till cirka 800 miljoner kronor, med möjlighet till förlängning i två plus två år.
OFFENTLIGA AFFÄRER har varit i kontakt med en kommunikatör och talesman för IMB. Datajätten kommer initialt att ta över driften för den befintliga datahallen i Örebro, som tidigare hanterades av Trafikverket. Successivt kommer sedan Transportstyrelsens samtliga datahallar att avvecklas.
Avtalet kommer att avsevärt sänka Transportstyrelsens totala IT-kostnader, ge en stabilare drift samtidigt som myndigheten kommer att få snabbare tillgång till ny teknik och ökad flexibilitet, bland annat för att på ett effektivt sätt kunna hantera stora utvecklingsprojekt.
–  Vi är väldigt glada över att Transportstyrelsen valt IBM som leverantör av datacenter som tjänst, säger Yvonne Andersson, chef över outsourcingområdet på IBM Sverige. Samarbetet kommer också innebära att Transportstyrelsen frigör mer tid, som de kan använda för att utveckla tjänster för allmänheten och fylla den mycket viktiga samhällsfunktion de har.
Johan Rittner, VD IBM Sverige ser Transportstyrelsens val som ett bevis på IBMs expertis och förmåga att hjälpa svenska myndigheter med den digitala transformation som nu pågår.

0 thoughts on “Upphandlade IT-tjänster för 800 miljoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *